Madrid

Rajoy sobre la reforma de la Constitució: "Cal fixar amb claredat què és el que cal preservar"

Ho ha dit en l'acte institucional pel Dia de la Constitució, al qual no han assistit ni Units Podem ni els sobiranistes catalans i bascos

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy obre la porta a la reforma constitucional però advertint que cal marcar primer els límits de fins on es vol arribar.

"Cal fixar amb claredat què és el que cal preservar"

El president del govern espanyol ha assegurat en l'acte institucional de celebració del 38è aniversari de la Constitució que el PP està "sempre disposat a considerar qualsevol reforma" de la Constitució que "sigui raonable", però ha defensat que abans es fixi amb "claredat" el que no es toca. Ha afegit que aquest no és un assumpte per a "ocurrències" ni per a "frivolitzar", sinó per "fer les coses molt bé" com en 1978. 

Els líders dels principals partits coincideixen que cal posar al dia el text. Ana Pastor, presidenta del Congrés diu que la reforma de la Constitució no es pot fer per contentar només a alguns. PSOE i Ciutadans fan seva la reforma per adaptar-se als nous temps, però sense posar en perill la unitat d'Espanya. En canvi, Units Podem, demanen grans canvis a la carta magna espanyola. La formació de Pablo Iglesias, absent avui a l'acte, diu que qui més diu que defensa la Constitució són els que més la incompleixen. Tampoc hi han assistit els sobiranistes catalans i bascos.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut