Fragment de l'edició original en castellà de "Victus", escrita per Sánchez Piñol.
Fragment de l'edició original en castellà de "Victus", escrita per Sánchez Piñol.
Vigo

Rajoy s'emporta "Victus" com a lectura d'estiu

El president espanyol diu que "és un llibre escrit en clau nacionalista, però molt interessant". La novel·la de Sánchez Piñol que narra el setge a Barcelona de les tropes de Felip V i la desfeta de la resistència de la ciutat el 1714 és l'obra que ha escollit Rajoy durant les seves vacances.

RedaccióActualitzat
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, està vivint un estiu d'allò més complicat a causa del "cas Bárcenas", però des de fa pocs dies ha aparcat l'agenda oficial i és descansant al poble de Ribadumia, a Pontevedra, on ha llogat una finca per estar-s'hi amb la família.

Segons ha explicat al Faro de Vigo, el president espanyol ha escollit "Victus", la novel·la històrica d'Albert Sánchez Piñol sobre el setge i caiguda de la ciutat de Barcelona per part de les tropes de Felip V com a lectura d'estiu.

El president del govern espanyol ha optat per aquest llibre justament mentre a Catalunya es prepara la commemoració del tricentenari d'aquesta derrota, que va marcar la història de Catalunya.

Sobre l'obra, de 600 pàgines, Rajoy ha dit que "és un llibre escrit en clau nacionalista, però molt interessant".

No se sap si el president espanyol s'ha emportat algun altre llibre per tenir sobre la tauleta de nit durant les seves vacances. De moment, però, el seu pla és "caminar, llegir i, si puc, sortir algun dia a pescar".
Anar al contingut