Rajoy ha elogiat el PSOE per la seva lleialtat institucional. (Foto: EFE)
Rajoy ha elogiat el PSOE per la seva lleialtat institucional. (Foto: EFE)
Lisboa

Rajoy retreu a CiU l'abstenció en l'abdicació del rei perquè no és moment de fer "política petita"

El president del govern espanyol es referia així a l'abstenció de CiU en la votació de la llei d'abdicació del rei Joan Carles

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha referit al posicionament de CiU en la votació de la llei d'abdicació del rei Joan Carles I, que es farà a les Corts Espanyoles. Rajoy ha retret a la federació nacionalista la seva abstenció perquè no és moment de fer "política petita".

En una roda de premsa a Portugal després d'una cimera entre els dos països, Rajoy ha elogiat el paper del PSOE en aquesta qüestió, especialment del seu líder, Alfredo Pérez Rubalcaba, a qui ha descrit de "seriós, exemplar i amb sentit d'estat". "No tinc el més mínim dubte de la posició del PSOE en les pròximes dates", ha afegit el cap de l'executiu en ple debat socialista entre monarquia i república.

Mariano Rajoy ha demanat temps per donar més informació sobre "la norma" que el govern aprovarà per regular la figura de Joan Carles, un cop deixi de ser el cap de l'Estat i perdi, per tant, la inviolabilitat.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut