Rajoy, durant la roda de premsa d'aquest dimarts a Sofia
Rajoy, durant la roda de premsa d'aquest dimarts a Sofia
Sofia

Rajoy respon que està disposat a dialogar amb Torra, però dins del marc legal

Actualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha respost a la sol·licitud de diàleg que li ha fet el president de la Generalitat electe, Quim Torra, des de Berlín. Des de Bulgària, on s'ha reunit amb el primer ministre, Boiko Boríssov, Rajoy ha apuntat que aquest diàleg s'ha de fer en el marc legal vigent:

"Per descomptat que rebré el president de la Generalitat si ell m'ho demana."

Rajoy ha recalcat que les intencions avançades per Torra en el debat d'investidura no es faran realitat i ha afirmat que "no va haver-hi independència ni República a Catalunya ni n'hi haurà". El president del govern espanyol també ha avisat que Catalunya només pot tenir "un president", hores després de la reunió entre Torra i Carles Puigdemont a la capital alemanya.

"A Catalunya només pot haver-hi un president, una sola legalitat i unes úniques institucions vàlides que són les que estableix la Constitució i l'Estatut d'Autonomia."

En referència a la seva trobada d'aquest dimarts amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i a la reunió que mantindrà dijous amb el cap de files de Ciutadans, Albert Rivera, Rajoy ha assegurat que han treballat bé en el passat i que continuaran fent-ho en el futur.

"El més important és que els que defensem la Constitució, la llei i l'estat de dret estiguem junts."

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Investidura
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut