Mariano Rajoy, president del govern espanyol
Mariano Rajoy, president del govern espanyol
Brussel·les

Rajoy reitera a Puigdemont que no pot ni vol "accedir a la petició de referèndum"

Rajoy ha dit, també, que insistirà perquè Barcelona aculli l'Agència Europea del Medicament, però "l'estabilitat institucional és molt important"

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha acusat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de "confondre, crear mal ambient, generar problemes i dificultats". Així ho ha assenyalat el president de l'Executiu en una trobada amb els mitjans després de la reunió de l'extraordinària del Consell Europeu per negociar la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

En aquesta roda de premsa posterior, Rajoy ha apuntat: "Li he dit amb total claredat, i ell n'és conscient, que no puc accedir a la seva pretensió, independentment que no ho desitgi, perquè em sembla esbojarrat", ha dit Rajoy sobre la possibilitat de celebrar un referèndum.

Preguntat sobre la proposta que Puigdemont enviarà al govern espanyol en les pròximes setmanes, el president espanyol ha dit que contestarà quan la rebi, però que "és molt difícil negociar amb algú que diu que s'ha de fer el que diu ell". "Hi ha gent que sembla que vol caminar en la direcció contrària als temps", ha afegit.

Rajoy ha afirmat que "no és l'amo de la sobirania nacional" espanyola i que "no vol fer el referèndum" a Catalunya perquè "no està disposat" que únicament una part de la societat espanyola decideixi sobre el futur del país.

El president del govern central també ha posat en relleu que la posició del president de la Generalitat de fer un referèndum costi el que costi és "molt negativa" per a tots els que viuen a Catalunya.

Rajoy "lluitarà" perquè Barcelona aculli l'EMA, però "l'estabilitat institucional és molt important"

El president del govern central, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest divendres que Espanya lluitarà perquè Barcelona es quedi amb la seu de l'Agència Europea del Medicament encara que ha admès que "no és fàcil" i ha avisat que "l'estabilitat institucional és un factor molt important i sempre operarà a favor".

"Presentarem la nostra candidatura per a l'Agència Europea del Medicament", ha assegurat Rajoy en roda de premsa al final de la cimera europea en la qual els 27 han aprovat les directrius per negociar el Brexit.

Rajoy ha explicat que ja ha remès "una comunicació" sobre aquest tema, tant al president del Consell Europeu, Donald Tusk, com al de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, a qui ha reiterat aquest divendres l'aspiració del govern espanyol que Barcelona aculli la seu de l'EMA.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut