Rajoy, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Rajoy, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Madrid

Rajoy reformarà a fons les autonomies si guanya les eleccions del 2012

El líder del PP, Mariano Rajoy vol impulsar un canvi a fons si guanya les eleccions generals del 2012. En una entrevista que publica "El Mundo", Rajoy ha exposat les 10 mesures polítiques que tirarà endavant si es converteix en president espanyol. El màxim responsable popular s'ha compromès a reformar a fons l'Estat de les autonomies, derogarà l'assignatura d'Educació per la Ciutadania, i farà el mateix amb la llei de l'avortament reformada recentment per l'executiu socialista.

Actualitzat
El president del PP, Mariano Rajoy, detalla en una entrevista que publica "El Mundo" el decàleg de mesures que posarà en marxa si guanya les eleccions generals del 2012. Si es converteix en el nou president d'Espanya, Rajoy reformarà en profunditat l'estat autonòmic. Rajoy diu que vol garantir la igualtat dels drets, deures i oportunitats de tots els espanyols, al marge de la comunitat autònoma on visquin, amb la legislació bàsica de l'Estat.

Una altra de les deu mesures que pensa tirar endavant és promoure un gran pacte d'àmbit nacional amb el PSOE per a tots els aspectes relatius al model d'Estat.

Rajoy també derogarà l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania per impulsar una escola pública que s'erigeixi sobre els valors constitucionals sense imposar idearis. A més, el líder del PP també derogarà la llei de l'avortament aprovada recentment per l'executiu socialista i restablir la norma anterior en aquesta matèria.

Mariano Rajoy assegura en l'entrevista que si guanya els comicis deixarà sense efecte el cànon digital i el substituirà per un sistema més just de protecció de drets d'autor, modificarà la controvertida llei de memòria històrica perquè no es pugui utilitzar com un "circ polític" i col·laborarà activament amb la justícia entregant-li qualsevol document que necessiti per esclarir l'11-M.
Anar al contingut