Madrid

Rajoy qualifica la consulta de "preocupant" i acusa Zapatero d'amagar el cap sota l'ala

El líder del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha demanat al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que deixi d'amagar el cap sota l'ala i digui què en pensa, del referèndum sobre la independència celebrat aquest diumenge a Arenys de Munt. Per Rajoy, la situació és molt preocupant. Des del govern espanyol, en canvi, el ministre de Justícia, Francisco Caamaño, afirma que la consulta no mereix cap valoració.

Actualitzat
"És preocupant, com el que passa amb la sentència del Constitucional, que el president espanyol calli i miri a una altra banda", ha afirmat el líder popular i cap de l'oposició, per a qui "això no és un tema menor; no s'hi pot jugar".

Rajoy considera que "la gent té dret que el president del seu país es posicioni clarament sobre una qüestió d'aquestes característiques", i ha afegit que la seva formació està amb la Constitució espanyola i l'Estatut que determini el Tribunal Constitucional.

Caamaño: "La consulta no mereix cap valoració"

El ministre de Justícia espanyol, Francisco Caamaño, ha tret ferro de la celebració de la consulta d'Arenys, en què un 96% dels votants han votat "sí", que ha qualificat de manifestació i no de referèndum. En declaracions als periodistes des de la Corunya, ha afirmat que la consulta estava al marge de la legalitat del sistema de l'Estat i que, per tant, "no mereix cap valoració".

El titular de Justícia ha recordat que perquè una consulta tingui valor s'hauria de convocar d'acord amb el cens electoral i dels poders públics.
Anar al contingut