Rajoy durant la intervenció a l'Assemblea General de l'ONU. (Foto: EFE)
Rajoy durant la intervenció a l'Assemblea General de l'ONU. (Foto: EFE)
Nova York

Rajoy qualifica Gibraltar d'"anacronisme" que afecta "la integritat territorial" d'Espanya davant l'Assemblea General de l'ONU

L'ha qualificat d'"anacronisme" que afecta "la integritat territorial" d'Espanya. El president espanyol, que no ha fet cap referència a Catalunya, ha assegurat que Espanya és un país "obert, plural, tolerant", i que "integra la diversitat".

RedaccióActualitzat
Mariano Rajoy ha participat en l'Assemblea General de les Nacions Unides amb l'objectiu que Espanya sigui membre no permanent del Consell de Seguretat en el bienni 2015-2016. El president espanyol, que no ha fet cap referència a Catalunya, ha assegurat que Espanya és un país "obert, plural, tolerant", i que "integra la diversitat".

Rajoy també hi ha reivindicat Gibraltar, que ha qualificat d'"anacronisme" que afecta "la integritat territorial" d'Espanya. El president espanyol ha recordat que Gibraltar és l'únic territori d'Europa pendent de descolonització, segons un mandat de descolonització aprovat per la mateixa ONU el 1963, i ha convidat Londres a parlar-ne.

Abans de la seva intervenció en el ple de l'ONU, Rajoy ha mantingut una sèrie de reunions bilaterals. Una ha estat amb el president iranià, Hassan Rouhani, a qui ha animat a tranquil·litzar la comunitat internacional respecte a l'ús pacífic del programa nuclear iranià.
Anar al contingut