Madrid

Rajoy qualifica de "dimissió obligada" la renúncia de Bermejo

El líder del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha assegurat que la dimissió de Bermejo és una bona notícia perquè no garantia els comportaments democràtics mínims. Segons Rajoy, era una "dimissió obligada". A Catalunya, CiU ha demanat a Zapatero que canviï més ministres, mentre que ERC i ICV acusen la dreta política i judicial d'haver-se carregat el ministre. Pel PSC, el nomenament de Caamaño és una bona notícia perquè és un home que entén "l'Espanya plural".

Actualitzat
El líder del PP ha dit que en aquest moment la prioritat és "garantir la imparcialitat dels jutges i dotar la Justícia de més mitjans". També ha dit que "una de les reformes més importants" que cal dur a terme és la que afecta la Justícia. Pel que fa al nou ministre, Rajoy li ha desitjat sort i ha dit que "és impossible fer-ho pitjor que Bermejo".

Esquerra Unida, per la seva banda, ha "celebrat" que "finalment" el govern hagi assumit la responsabilitat pels errors de Bermejo, i ha convidat que "cadascú carregui el mort".

Les forces polítiques catalanes, per la seva banda, també han valorat la dimissió del ministre de Justícia. El portaveu adjunt de Convergència i Unió al congrés, Pere Macias, ha reclamat al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que aprofiti la dimissió del ministre per fer una remodelació a fons de l'executiu.

Des d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Ridao, ha dit que la dimissió del ministre evidencia el poder de la dreta política, mediàtica i judicial espanyola. Segons Ridao, tot i que hi ha motius per la dimissió, el fet "demostra el poder que té la dreta", ja que "el problema real és la corrupció" que afecta el PP.

Per la seva banda, Joan Herrera, des d'Iniciativa per Catalunya-Verds, ha dit que el PP hauria de prendre exemple de la dimissió de Bermejo. Finalment, el secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, ha assegurat que la designació de Francisco Caamaño com a nou ministre de Justícia és una bona notícia. Segons Zaragoza, Caamaño és un home que entén perfectament l'Espanya plural i que això serà bo per a Catalunya.
Anar al contingut