Rajoy qualifica de "bastant estèril" la polèmica sobre el màster de Cifuentes

Cifuentes compareix aquest dimecres a l'Assemblea de Madrid forçada per l'oposició a donar explicacions

Actualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no havia dit ni una paraula encara sobre la polèmica que envolta el màster universitari aconseguit per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, de manera presumptament fraudulenta.

Aquest dimarts, el líder del PP ha trencat el seu silenci, el dia abans que Cifuentes comparegui a l'Assemblea de Madrid per donar explicacions en un ple extraordinari.

Rajoy, que era de visita oficial a la capital d'Algèria per entrevistar-se amb Ahmed Ouyahia, ha desitjat que la polèmica s'acabi amb la compareixença de Cifuentes.

 

El president del PP, però, ha dit que no espera que doni explicacions diferents de les que ja ha donat:

"Suposo que demà reiterarà, perquè no podrà donar arguments diferents, les mateixes explicacions davant el parlament regional de Madrid. És una oportunitat per acabar amb aquesta polèmica, que és bastant estèril."

És poc probable que això passi, perquè les explicacions que va donar Cifuentes han estat rebatudes per noves informacions del diari digital que va destapar l'assumpte, eldiario.es.

Entre altres detalls, han assegurat que la presidenta de la comunitat no va anar a cap classe del màster, tot i que era presencial, que es va matricular amb tres mesos de retard, quan les classes ja eren molt avançades, i que el tribunal que, segons la universitat, hauria qualificat el seu treball final, no ho hauria pogut fer per altres compromisos aquell dia.

La compareixença a l'Assemblea de Madrid ha estat forçada pel PSOE i per Podem perquè doni explicacions sobre el màster. Cifuentes, que va divulgar un vídeo reivindicant-se, fa 13 dies que no fa cap compareixença pública davant els mitjans.

La Universitat Rey Juan Carlos, on hauria cursat el màster, ja va donar per tancat el cas el dia mateix que va fer-se públic, però pocs dies després se'n va desdir i va acceptar una investigació independent que està en marxa.

 

Anar al contingut