Sevilla

Rajoy proposa ara acabar amb els privilegis en matèria de pensions de diputats i senadors

El president del PP, Mariano Rajoy, vol revisar el sistema de pensions de diputats i senadors. El líder popular ha anunciat en la convenció nacional del partit a Sevilla que portarà al Congrés la proposta per estudiar qualsevol element que pugui suposar un privilegi per als càrrecs públics. Rajoy argumenta que els diners dels contribuents costen molt de guanyar i que cal donar exemple d'austeritat des de les institucions. La proposta de Rajoy xoca amb el fet que, no fa ni un mes, el Partit Popular va votar, a les meses del Congrés i el Senat, amb altres partits, contra una proposta per acabar amb el règim especial de pensions dels parlamentaris.

Actualitzat
Mariano Rajoy ha aprofitat l'entrega dels Premis de Bones Pràctiques del PP per apuntar a una mesura d'austeritat i, sobretot, de bona imatge. El líder popular ha anunciat que plantejarà una revisió del sistema de pensions de diputats i senadors amb l'objectiu d'eliminar els privilegis d'aquest col·lectiu.

En el seu discurs, Rajoy ha explicat que cal "cuidar els diners del contribuent perquè li costa molt pagar-los, perquè li costa molt guanyar-los". El president del PP assegura que "donaran exemple" i vol demostrar amb aquesta mesura que el seu partit sap fer "més amb menys" i gestionar "temps difícils".

Rajoy fa aquest discurs per a les eleccions municipals i autonòmiques del mes de maig, però també amb la vista posada a les pròximes generals. Segons el líder del PP, les primeres seran un "pròleg d'una gran victòria" al govern.

Complement a set anys de parlamentari

El model de pensions de diputats i senadors data del 2006. La llei marca que per poder rebre la paga cal haver estat almenys set anys a les institucions i tenir 65 anys en el moment de demanar-la. De fet, més que una pensió és un complement a la retribució.

Només 80 dels 3.600 exdiputats i senadors han accedit a aquesta paga. De mitjana suposa uns 1.066 euros per persona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut