Madrid

Rajoy promet apujar 150 euros la pensió mínima si guanya les eleccions

El líder del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha anunciat que si guanya les properes eleccions, al març, augmentarà les pensions mínimes de viudetat i les de jubilació per a majors de 65 anys, en 150 euros. Ho ha anunciat durant la clausura de la jornada del PP sobre política social i treball, on ha recalcat que aquestes ajudes passarien a ser d'un mínim de 650 euros, "davant els 493,32 euros que es cobren en molts casos". Rajoy, a més, ha destacat que el seu partit promourà la jubilació flexible i voluntària amb incentius a treballadors i empresaris.

Actualitzat
Per Mariano Rajoy, "és una vergonya per a aquells que tenim responsabitats polítiques" que al segle XXI en un país "amb més de deu anys amb un creixement per sobre de la mitjana europea" hi hagi pensions "que no permeten arribar a final de mes". Per això, el líder del PP ha anunciat que augmentarà un 35% les pensions mínimes de jubilació, en 150 euros, si guanya les eleccions generals de març.

Rajoy ha destacat també, durant el tancament d'unes jornades del PP sobre política social, la tasca que es va fer durant els mandats del seu partit en matèria econòmica i ha recalcat que el futur de les pensions depén de les bones polítiques econòmiques. El líder del PP creu que per garantir el sistema de pensions cal un creixement de la població i un índex d'activitat més alt.

L'altra proposta en matèria laboral que ha presentat el PP de cara a les eleccions és que la jubilació sigui "un dret i no una obligació". En aquest sentit, Rajoy vol promoure la "jubilació flexible i voluntària" i preveu incentius per als treballadors i empresaris que s'acullin a la mesura.
Anar al contingut