L'encaixada de Rajoy i Mas, a les portes de La Moncloa.
L'encaixada de Rajoy i Mas, a les portes de La Moncloa.
Madrid

Rajoy prioritza la recuperació econòmica davant Mas i li recorda que la consulta no es farà

La presidenta del Partit Popular Català, Alícia Sánchez-Camacho, ha estat qui ha explicat en primer moment com ha anat la reunió entre Mas i Rajoy. La Moncloa ha emès un comunicat posteriorment.

RedaccióActualitzat

Les primeres informacions sobre el contingut de la reunió que han mantingut aquest dimecres el president espanyol, Mariano Rajoy, i el president català, Artur Mas, les ha fet saber públicament la presidenta del Partit Popular Català, Alícia Sánchez-Camacho.

En una roda de premsa, Sánchez-Camacho ha dit que Rajoy ha traslladat al president Mas la prioritat de la recuperació econòmica i s'ha compromès a treballar per resoldre "els veritables problemes dels catalans", com crear ocupació i garantir els serveis públics.

Pel que fa a la consulta sobiranista plantejada per al 9-N, cap novetat. Sánchez-Camacho diu que Rajoy ha recordat que no és legal i ha deixat clar que no es farà.

En un comunicat fet públic per La Moncloa es reiterava la tesi avançada per Sánchez-Camacho. Rajoy ha recordat a Mas que la consulta és il·legal, així ho veu el Tribunal Constitucional i el Congrés dels Diputats, i que, per tant, la consulta no es pot celebrar ni se celebrarà. Ho ha reiterat a mitja tarda a través del Twitter:

La referència a la consulta en el comunicat arribava al dotzè paràgraf d'un text de quinze. En tots els primers es deixa clara la prioritat del govern espanyol per la recuperació econòmica i es repassa la contribució de l'Estat a les arques de la Generalitat, així com les dades que corroboren l'evidència de la recuperació econòmica.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha comparegut, per la seva banda, a la seu de la Generalitat a Madrid, al centre cultural Blanquerna, després de la seva trobada amb el president de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, a La Moncloa.

Tots dos mandataris han parlat aquest dimecres a La Moncloa gairebé dos anys més tard de l'última encaixada oficial, el setembre del 2012. El diàleg, però, s'ha reobert en plena tempesta política per la confessió de Jordi Pujol. La data, però, es va pactar a mitjans de juliol, després d'un correu que Mas va enviar a Rajoy i d'una posterior conversa telefònica entre tots dos presidents.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut