Rajoy ha mogut fitxa tot just aprovada la reforma del reglament a la cambra catalana (Reuters)
Rajoy ha mogut fitxa tot just aprovada la reforma del reglament a la cambra catalana (Reuters)
Madrid

Rajoy porta al Consell d'Estat la reforma del reglament aprovada al Parlament

El president del govern espanyol ha demanat un dictamen urgent sobre aquesta reforma que tot just s'ha aprovat avui a la tarda i permetrà tramitar les lleis de desconnexió per la via ràpida

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha demanat un dictamen urgent del Consell d'Estat sobre la reforma del reglament aprovada aquest dimecres al Parlament. Aquesta petició vol determinar possibles actuacions futures davant d'aquesta modificació que permetrà la tramitació urgent de les lleis de desconnexió. El govern vol tenir l'opinió del màxim òrgan consultiu abans de prendre decisions, ja que aquest informe del Consell d'Estat podria servir de base per presentar recurs davant del Tribunal Constitucional.

La reforma del reglament ha tirat endavant avui amb els vots de Junts pel Sí i la CUP. La proposta s'ha aprovat amb el resultat de 72 vots a favor i 63 en contra. S'hi han oposat Ciutadans, el PP, el PSC i Catalunya Sí que es Pot. Aquesta modificació del reglament permetrà aprovar les anomenades lleis de desconnexió per la via ràpida.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut