Madrid

Rajoy plega al capdavant del PP: "Ha arribat el moment de posar punt final a aquesta etapa"

Seguirà al capdavant de la formació fins que un congrés extraordinari elegeixi el nou president

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy abandona la presidència del Partit Popular. Després de liderar-lo 14 anys, la sortida forçada de La Moncloa, divendres, arran de la moció de censura per la sentència Gürtel, ha acabat obligant-lo a fer un pas al costat i a obrir la porta de la renovació. 

Un Rajoy emocionat i aclamat ha explicat que el relleu es farà en un congrés extraordinari.

"Ha arribat el moment de posar punt final a aquesta etapa."

"És el millor per al PP, per a mi i per a Espanya."

L'expresident espanyol ha dit que fins al dia que hi hagi nova direcció seguirà al capdavant del partit. Menterstant, no farà cap canvi a l'executiva ja que això correspondrà, ha dit, al seu substitut, si ho considera oportú. 

Promet lleialtat

També ha promès posar-se "a les ordres" de qui el rellevi des del primer moment. "I a l'ordre és a l'ordre", ha dit, abans d'assegurar que ho farà "amb lleialtat". Rajoy considera que així ho exigeix la seva consciència i els 40 anys de servei al PP.

En el final del discurs ha reconegut "l'inevitable amargor d'abandonar la feina a mitja collita" i ha promès que no deixarà el carnet. 
 

 

Atacs al PSOE

Anteriorment, Rajoy, davant del comitè executiu nacional del PP s'ha defensat i, lluny d'assumir responsabilitats, ha dit que el govern sorgit del PSOE neix amb una "debilitat extrema".  

Davant d'això, ha augurat més inestabilitat i bloqueig polític a Espanya, quan la situació a "Catalunya, i sobretot als carrers de Catalunya, no està calmada".

En aquest sentit ha defensat l'actuació del seu govern, que ha aplicat el 155, ha frenat la declaració d'indepenència i ha aconseguit que Puigdemont no torni a ser president, segons ha remarcat.

L'expresident espanyol també ha atacat Pedro Sánchez pels "pèssims companys de viatge" que ha triat: "Els extremistes de l'esquerra populista i de l'independetimse sectari."

"S'ha embarcat en un procés molt incert o amb companys de viatge com els independentistes de Catalunya i Bildu, per si això no fos prou."

Amb aquesta decisió, segons el líder popular, el PSOE "ha dilapidat tota la seva herència". Segons Rajoy, amb la moció socialista s'ha establert un precedent "molt greu" en la història de la democràcia espanyola, ja que per primer cop governarà algú que no ha guanyat les eleccions.
 

 

Amb tot, l'expresident espanyol s'ha mostrat tranquil perquè "no són els ciutadans qui han censurat el PP, sinó els nostres adversaris polítics". I ha recordat que en les últimes eleccions han guanyat els populars.

Rajoy també ha carregat contra Ciutadans en diverses ocasions i s'hi ha referit, sense anomenar-los directament, com a "socis deslleials".

Finalment també ha defensat la seva honorabilitat i la del PP i veu un "exemple de postveritat" les "mentides" sobre la sentència de Gürtel, origen de la moció de censura. Segons ell, el PP no va ser condemnat penalment per la Gürtel.

ARXIVAT A:
Moció de censuraPPMariano Rajoy
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut