Rajoy parla amb els presidents del Congrés i el Senat, aquest dimecres a Madrid (EFE)
Rajoy parla amb els presidents del Congrés i el Senat, aquest dimecres a Madrid (EFE)

Rajoy: "Per què no m'he de presentar? No he fet res dolent"

El president del govern espanyol assegura que li és "igual" si Puigdemont torna abans del 21D o es queda a Brussel·les

Actualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha tornat a defensar el seu dret a presentar-se a la reelecció quan hi hagi eleccions generals. En una conversa amb periodistes després de l'acte de celebració de l'aniversari de la Constitució, Rajoy s'ha mostrat partidari d'esgotar la legislatura, tot i que el PP té només 137 diputats i ha de pactar totes les iniciatives perquè tirin endavant.

"Quin debat és aquest? Per què no m'he de tornar a presentar? No he fet res dolent."

El president de l'executiu espanyol ha assegurat que, després de les eleccions al Parlament, afrontarà el debat sobre els pressupostos. També s'ha referit a una possible reforma del model de finançament autonòmic, però ha insistit que fa falta l'acord amb el PSOE per poder tirar-ho endavant. Anteriorment, Rajoy ja ha comentat la possibilitat de reformar la Constitució i ha avisat que no es pot iniciar aquesta reforma per "acontentar" els independentistes.

Sobre Puigdemont: "que faci el que vulgui"

En la conversa informal amb periodistes, Rajoy també ha assegurat que li és "igual" si el president de la Generalitat cessat per l'article 155, Carles Puigdemont, torna abans del 21 de desembre o es queda a Brussel·les.

"Que faci el que vulgui"

Rajoy ha dit que està "molt tranquil" i ha recordat que a Espanya hi ha separació de poders quan s'ha plantejat la qüestió dels efectes que pot tenir en la campanya electoral que Puigdemont torni i sigui detingut o que ingressi a la presó per ordre del jutge.

ARXIVAT A:
Eleccions 21D
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut