El president del govern espanyol, Mariano Rajoy
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy (EFE)
Madrid

Rajoy parla amb Sánchez, Rivera, Iglesias i Urkullu i fa una crida a la unitat dels demòcrates arran dels atacs a París

Rajoy es compromet a mantenir al corrent els líders polítics pel que fa a la lluita contra Estat Islàmic

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha parlat en les últimes hores amb els líders del PSOE, Pedro Sánchez; de Ciutadans, Albert Rivera, i de Podem, Pablo Iglesias, i amb el lehendakari, Íñigo Urkullu. Aquest cop, segons fonts de l'executiu, per informar-los de la situació creada arran dels atemptats de París. Rajoy s'ha compromès a tenir-los al corrent de totes les novetats i de "qualsevol petició" a l'Estat pel que fa a la lluita contra Estat Islàmic. També a mantenir els demòcrates units davant del terrorisme jihadista.

El president espanyol, que ha analitzat amb tots ells la situació de Síria i les estratègies per fer front al terrorisme d'Estat Islàmic, els ha explicat la decisió de l'executiu de mantenir el nivell 4 de màxima alerta a tot l'estat espanyol després dels atemptats de París, però reforçant algunes àrees i àmbits, a més d'infraestructures crítiques com centrals nuclears, aeroports, ports o instal·lacions hidroelèctriques.

Iglesias ha explicat que ha transmès a Rajoy la seva voluntat de col·laborar amb l'executiu espanyol i totes les forces polítiques per trobar respostes a l'amenaça jihadista. El líder de Podem ha dit que el president espanyol és "molt més conscient de la gravetat, complexitat i la delicadesa de la situació" que Rivera, de qui ha dit que "amb els seus escarafalls i la seva sobreactuació bel·licista" se sembla molt a "l'Aznar de les Açores". Iglesias també ha fet responsable el PSOE de portar al pacte antijihadista la "idea de renunciar a les garanties en el dret penal".

Anar al contingut