Madrid

Rajoy oferirà un acord amb Sánchez si el líder del PSOE no pacta amb Podem

El president espanyol en funcions ha dit que està disposat a reunir-se amb Carles Puigdemont perquè "és bo que la gent parli", però no ha concretat quan serà la trobada

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy ha avançat aquest matí que tornarà a proposar un acord de governabilitat a Pedro Sánchez si el líder del PSOE "no arriba a cap entesa" amb Podem. "Si el PSOE vol formar un govern amb Podem, el PP no hi pinta res", ha dit el cap del govern espanyol en funcions en una entrevista a Onda Cero. Recordem que Sánchez es reuneix demà amb Pablo Iglesias.

Rajoy ha explicat que primer esperarà que es faci aquesta reunió entre els màxims responsables del PSOE i de Podem i, en cas que no arribin a cap acord, tornarà a "plantejar" a Sánchez la "gran coalició". Segons el cap de l'executiu espanyol, "hi ha un argument molt bo" per poder acostar posicions, que és "que queda menys temps perquè es convoquin les eleccions, i ell ha intentat formar govern i no ho ha aconseguit".

En l'àmbit parlamentari, Mariano Rajoy ha assenyalat que "no té cap sentit" el control del Congrés a un executiu en funcions i ha advertit que la seva pròxima compareixença per parlar de l'acord de la UE sobre refugiats és només "tècnicament informativa".

"Crec que el senyor Puigdemont i jo ens veurem"

El líder del PP també ha dit que està disposat, ara sí, a reunir-se amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. "Crec que el senyor Puigdemont i jo ens veurem", però ha afegit que no sap quan. "Tenim moltes coses pendents", ha apuntat Rajoy, que ha indicat que, "de fet, ja hi ha hagut reunions entre representants de la Generalitat i del govern d'Espanya". En aquest sentit, ha dit que hi ha "molts temes pendents a l'àrea econòmica, i a l'àrea política tenim unes discrepàncies que tothom coneix. La meva posició de defensa de la unitat d'Espanya, de la sobirania nacional i de la igualtat dels espanyols no és negociable". En tot cas, el cap del govern en funcions ha remarcat: "Que la gent parli és bo, de qualsevol cosa. És bo."

La Generalitat assegura que no els consta cap petició de reunió

Des de la Generalitat, la portaveu, Neus Munté, ha assegurat a la roda de premsa posterior al Consell Executiu que "no ens consta cap petició formal per reunir-se amb el presidint espanyol". Munté ha afegit la "total predisposició de seure i parlar amb qui vulgui fer-ho, també amb el president Rajoy".

Tot i això, la portaveu afegit: "És qüestió prou important per fer-la arribar allà on toca, i no només en un mitjà de comunicació."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut