Barcelona

Rajoy: "Només actuant junts podem fer front a la maldat del jihadisme"

El president espanyol ha situat el jihadisme com la principal amenaça que tenim

RedaccióActualitzat

En el discurs d'obertura de la cimera de la UE i els països de la riba sud del Mediterrani per lluitar contra el jihadisme que es fa a Barcelona, el president del govern espanyol no ha dubtat a situar aquest terrorisme com la principal amenaça."El terrorisme jihadista és una amenaça directa per als nostres països i per als nostres ciutadans". Un terrorisme que Mariano Rajoy ha volgut diferenciar clarament de l'islamisme: "Que ningú caigui en l'error de parlar del jihadisme com de l'islam. El món islàmic és tan víctima com els altres del terrorisme jihadista".

Segons el president espanyol, només es pot vèncer d'una manera: amb la col·laboració de les dues ribes del mediterrani, amb la unió de tots els que pateixen l'amenaça: "Només actuant junts podem fer front a la maldat". I potser aprofitant que la cimera se celebra a Barcelona, sota la presidència d'Artur Mas, Rajoy ha insistit en la necessitat de la unitat: "En un món canviant, cal més que mai el valor de la unitat enfront de la disgregació, del que tenim en comú, enfront del que ens separa".

El president del govern espanyol també ha elogiat la ciutat de Barcelona, que acull la cimera. Ha lloat el paper que ha tingut històricament en l'euromediterrània i ha assegurat que, avui, el seu govern l'ha tornat a situar en l'epicentre de la política europea.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut