Rajoy arriba a l'hemicicle del Congrés per a la sessió de control. (Foto: EFE)
Rajoy arriba a l'hemicicle del Congrés per a la sessió de control. (Foto: EFE)
Madrid

Rajoy nega que vulgui posar una "mordassa" als ciutadans amb la nova llei de seguretat ciutadana

Rajoy ha dit que l'objectiu de la nova llei de seguretat ciutadana és garantir "la seguretat i la llibertat" de tots els espanyols i ha recalcat que el text es debatrà en seu parlamentària i tots els partits s'hi podran pronunciar. El PSOE ja ha avançat que s'hi oposarà perquè és un intent de "castigar i reprimir els drets dels ciutadans per via governativa".

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha negat amb un rotund "en absolut" que l'avantprojecte de la nova llei de seguretat ciutadana que està enllestint el Ministeri de l'Interior, i que preveu multes de fins a 600.000 euros pels "escraches" o per difondre imatges de policies que atemptin contra el seu dret a l'honor, sigui una "mordassa" als ciutadans que vulguin protestar al carrer contra les mesures del seu executiu.

L'hi han preguntat als passadissos del Congrés, on assisteix a la sessió de control al govern. Rajoy ha dit que l'objectiu de la norma és garantir "la seguretat i la llibertat" de tots els espanyols i ha recalcat que el text es debatrà en seu parlamentària i tots els partits s'hi podran pronunciar.

Un intent de "castigar i reprimir els drets dels ciutadans"

El principal partit de l'oposició, però, ja ho ha fet. La portaveu del grup del PSOE al Congrés, Soraya Rodríguez, ha assegurat "ens hi oposarem de manera molt ferma" perquè és un intent de "castigar i reprimir els drets dels ciutadans per via governativa". "Això es fa en altres règims", ha etzibat Rodríguez als populars.

Anar al contingut