Madrid

Rajoy jura davant del rei el càrrec de president del govern espanyol

Mariano Rajoy no anunciarà fins dijous el nou govern, que es podria reunir aquest mateix divendres per primer cop

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha jurat aquest matí el càrrec davant del rei al Palau de La Zarzuela, després que el Butlletí Oficial de l'estat (BOE) ha publicat aquest dilluns el reial decret del seu nomenament signat pel monarca. És la primera vegada que Felip VI oficia un acte d'investidura d'un cap del govern central.

El ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, ha exercit com a notari major del Regne. La cerimònia s'ha fet, com és habitual, al saló d'audiències del palau, davant d'exemplars de la Bíblia i la Constitució espanyola. A partir d'aquest moment, Rajoy és a tots els efectes president del govern espanyol i li correspon formar el nou executiu, després de deu mesos amb l'actual en funcions.

El president reelegit es prendrà ara tres dies per dissenyar el seu gabinet i, dijous en farà pública la composició, sobre la qual hi ha moltes especulacions, però res assegurat més enllà de la continuïtat de la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría. Serà un executiu en minoria, que haurà de negociar totes les mesures que vulgui tirar endavant començant pels pressupostos de l'Estat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut