Rajoy intervé al Fòrum ABC (EFE)
Rajoy intervé al Fòrum ABC (EFE)
Madrid

Rajoy ignora que la web de la Generalitat també està en castellà

El president espanyol es fica de peus a la galleda i demana que la pàgina del govern estigui també en castellà, cosa que ja passa

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy s'ha ficat de peus a la galleda amb la qüestió de la pàgina web de la Generalitat. Durant la conferència del Fòrum ABC, el president espanyol ha demanat que la pàgina de la Generalitat estigui disponible tant en català com en castellà, cosa que ja passa. L'argument de Rajoy ha estat que la informació de la web pot ser d'interès també per a persones de fora de Catalunya.

"A Catalunya viuen més de set milions de persones que parlen castellà i en altres llocs d'Espanya els importen les decisions que adopti la Generalitat."

La pàgina gencat.cat està disponible en català, castellà, anglès i aranès. Tràmits com demanar hora al metge o fer una petició o queixa al govern es poden fer en castellà i també es poden llegir en aquest idioma els comunicats del govern.

Des del PP han demanat que les pàgines dels ajuntaments catalans també siguin consultables en castellà.

Rajoy ha fet la petició l'endemà que l'administració de Donald Trump va eliminar la pàgina de la Casa Blanca en castellà. I no només això, sinó que s'han suprimit altres instruments de comunicació en castellà com el compte @LaCasaBlanca que tenia a Twitter o la pàgina de Facebook.

A la web de La Moncloa es poden trobar les pestanyes de català, gallec, euskera i valencià, però només apareix traduït el menú i no pas el contingut. En anglès, sí que es tradueix el contingut.

La pàgina del Senat sí que tradueix els continguts, tot i que algunes paraules i expressions es mantenen en castellà. I la del Congrés ofereix en anglès pràcticament només el menú.

Anar al contingut