Mariano Rajoy i la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, aquest 05/06/2018
Mariano Rajoy i Maria Dolores de Cospedal, al juny (ACN)
Madrid

Rajoy hauria estat al corrent dels tractes de De Cospedal amb Villarejo

Noves gravacions de l'excomissari amb López del Hierro involucren el llavors president del PP

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy estava al corrent dels encàrrecs d'espionatge que la llavors secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va convenir amb l'excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo en plena crisi del cas Gürtel.

Això es desprèn de la conversa telefònica gravada per Villarejo amb el polític i empresari Ignacio López del Hierro que aquest dimarts publica el digital Moncloa.com

L'"expansió" del "negoci"

Segons assegura aquest digital, aquesta conversa la va gravar el 22 de juliol de 2009, l'endemà de la trobada de Villarejo amb De Cospedal i López del Hierro al seu despatx de la seu del PP a Madrid.

El que pocs mesos després es convertiria en el marit de De Cospedal hauria explicat a Villarejo que Rajoy donava conformitat als encàrrecs fets en aquella trobada. En la gravació parlen d'"expansió" i de "negoci" i sense citar noms:

Villarejo: "Què tal la impressió del soci?"

López del Hierro: "Bé, bé, bé..."

Villarejo: "Més que res, coherent una mica en la línia que teníem prevista, i la possibilitat d'expansió i tal..."

López del Hierro: "La seva i després la del seu cap, que també li va comentar el negoci al seu cap, com és normal..."

Villarejo: "I va entendre la cosa, oi?"

López del Hierro: "Sí, el seu cap està d'acord que es desenvolupi aquesta línia d'actuació."

Notícia relacionada: Casado diu que De Cospedal "no ha mentit" sobre les converses amb Villarejo

Segons les gravacions divulgades els últims dies per Moncloa.com, De Cospedal i López del Hierro havien acordat amb Villarejo espiar el dirigent del PP, Javier Arenas, i el germà de l'exvicepresident del govern del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba.

Aquest dilluns, just després de conèixer-se la gravació sobre l'espionatge al germà de Pérez Rubalcaba, De Cospedal va plegar de la direcció del PP. Alguns mitjans apunten que ha pactat conservar l'escó de diputada al Congrés fins a final d'any amb l'objectiu de conservar l'aforament judicial.

A banda d'això, aquest dilluns ha fet un any que la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela va decretar la presó incondicional de Villarejo, acusat de suborn, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal. El 17 de novembre farà un any que és a la presó.

Notícia relacionada - juliol 2018: De Cospedal dona el seu suport a Casado: "Pot ser una magnífica opció" per presidir el PP

ARXIVAT A:
EspionatgePPGürtelJosé Manuel Villarejo
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut