Barcelona

Rajoy fa seu el discurs moderat de Piqué per encarar la cursa cap a la Moncloa

El líder del PP, Mariano Rajoy, fa seu el discurs moderat de Josep Piqué a les passades eleccions catalanes per anunciar que es presentarà als comicis generals del 2008 com a alternativa d'equilibri, respecte, tolerància i sentit comú. Rajoy ha dit a Barcelona, en un acte amb interventors i apoderats del PP, que confia que en el futur estiguin superats els pactes davant notari, en referència a CiU. Rajoy ha dit que Espanya es mereix una alternativa a un govern sense objectius, i que per això buscarà el màxim de suports.

Actualitzat
El líder del PP ha agraït el treball de Piqué, de qui ha dit que "ha estat a l'altura de les circumstàncies" i ha estat "el millor candidat", i ha assegurat que els populars catalans "apostaran pel que hem lluitat durant molts anys: sentit comú, atenció als problemes de la gent, acabar amb les exclusions i llibertat". Amb tot, Rajoy ha confiat que en la pròxima campanya "ens puguem presentar dient que el Tinell i el notari són història, història trista de Catalunya, però història ja superada".

Després de les eleccions catalanes i convençut d'uns resultats excel·lents a Barcelona en les pròximes municipals amb Alberto Fernández Díaz, Rajoy s'ha llançat a buscar suports per a les eleccions generals argumentant que Espanya "es mereix una alternativa a la que hi ha". Per Rajoy, "la gent vol coses normals" en comptes d'un govern que "genera embolics, que trenca els consensos de la transició, al qual li importa més l'aliança de civilitzacions que la seguretat ciutadana, sense projecte ni objectius".

Rajoy ha ofert el PP per a "tothom qui vulgui un canvi polític a Espanya" i que aposti per una força política que oferirà "sentit comú, atenció als problemes reals" i que "treballarà per recuperar els consensos bàsics" perquè "no trobem els diaris espanyols plens d'esqueles de coses que van ocórrer fa 70 anys per la irresponsabilitat d'alguns que han tingut afany a parlar de coses que a ningú li importen".

El PP és, segons Rajoy, l'"alternativa de la moderació, el sentit comú, el seny i l'eficàcia" per a un país en què "caben tots" i que necessita un govern "normal i no una col·lecció de senyors que es dediquen a crear problemes on no n'hi ha".

Rajoy ha destacat el treball del PP català en una campanya electoral que "no era fàcil" i ha agraït l'"exemple que ha donat molta gent donant la cara" per les idees del partit i amb la llibertat com a "principi bàsic" de l'ideari popular, en què "els drets de les persones estan per sobre de qualsevol dret col·lectiu, suposada pàtria o qualsevol poble". Posar fi a les "exclusions" i defensar la "normalitat" del bilingüisme a Catalunya són unes altres de les apostes de Rajoy a Catalunya.

En aquest sentit, ha garantit que els diputats populars estaran "a l'altura de les circumstàncies" i "defensaran les idees per les quals ens han votat". "El PP no us fallarà", ha assegurat. Ha admès que la passada ha estat la "pitjor legislatura", però ha recordat que "ningú podria al·legar que no hi ha hagut un partit polític, el PP, que ha sabut defensar les idees i conviccions de molta gent". "De vegades ens quedem sols, aquí i a Madrid, però tinc la sensació que avui som moltíssims més i en el futur hi haurà moltíssims més populars a Catalunya", ha conclòs.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut