Rajoy, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Rajoy, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Lisboa

Rajoy: "Espanya complirà els objectius de dèficit del programa d'estabilitat"

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha reaccionat a les previsions negatives que ha fet l'FMI sobre l'economia espanyola. Segons l'organisme internacional, Espanya incomplirà aquest any i el següent els objectius de dèficit i tindrà un creixement negatiu. Mariano Rajoy ha garantit que "es compliran els objectius de dèficit que es marquin en el programa d'estabilitat. Avui és el 4,4 i Espanya complirà aquest objectiu". Són declaracions del líder de l'executiu espanyol en una trobada a Lisboa amb el primer ministre portuguès, Pedro Passos Coelho.

RedaccióActualitzat
El president del govern espanyol ha assegurat: "Ja sabem que les coses estan malament, que estan difícils. No cal que ens ho recordi l'FMI." Tot i que ha reconegut que aquestes previsions són "discutibles", Rajoy ha assegurat que són "un estímul per fer les coses bé en el futur", i que Espanya ha de continuar fent els "deures".

En aquest sentit, Mariano Rajoy ha recordat que en el seu primer Consell de Ministres va aprovar un pla d'ajustament de 15.000 milions d'euros i ha avançat que l'executiu tornarà a retallar les despeses als Pressupostos Generals de l'Estat per aquest any, que es presentaran al març. Paral·lelament, el govern central continuarà treballant en la reforma del mercat laboral i del sistema financer primer i després en la del sector energètic i en una llei de suport als emprenedors.

Les males notícies no han estat només per a Espanya ja que, segons les previsions del Fons Monetari Internacional, hi ha altres països que també incompliran els objectius de dèficit. Rajoy no ha volgut entrar en la possibilitat que la Unió Europea flexibilitzi aquest sostre: "Això es veurà en el seu moment." Rajoy ha estat prudent i ha subratllat que els efectes de les polítiques no es veuran "ni en tres ni en sis mesos", però ha afirmat que l'executiu "treballa amb intensitat per crear llocs de treball".

El president espanyol ha elogiat la "valentia" i la "determinació" de Portugal, el tercer país europeu que va haver de recórrer a l'ajuda financera internacional, després de Grècia i Irlanda. "A Espanya farem una cosa semblant, perquè hem de prendre decisions difícils per preparar a mitjà i llarg termini una etapa de creixement sostenible i estable."
Anar al contingut