Madrid / Biscaia

Rajoy es nega a "contribuir a l'escenari de confusió" i Rubalcaba demana "unitat" davant la fi d'ETA

El candidat del PP a la presidència del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat, l'endemà de la conferència de pau celebrada a Sant Sebastià, que fins que no hi hagi un comunicat oficial de la banda terrorista no contribuirà a la "cerimònia de confusió" perquè "no té sentit entrar en aquestes coses". En canvi, el seu contrincant i candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha demanat "fermesa, unitat i prudència" davant "el final del terrorisme". Per Rubalcaba, s'estan fent "els últims passos en la lluita contra ETA".

RedaccióActualitzat
Després de les dures crítiques que hi van llançar els populars els dies previs a la conferència de pau al País Barc, s'esperaven especialment les paraules de Mariano Rajoy, líder de la formació i previsible guanyador de les eleccions generals del 20 de novembre. Rajoy, de visita a Biscaia, acompanyat del líder del PP basc, ha instat ETA a abandonar definitivament les armes.

El popular ha assegurat que "cal anar al que és important", que segons la seva opinió seria que "la banda terrorista ETA" emetés un comunicat "dient que abandona de manera definitiva i incondicional la seva activitat criminal". "Fins aleshores, no té sentit entrar en aquestes coses", ha conclòs.

Per la seva banda, el candidat dels socialistes espanyols, a més de demanar prudència, ha negat haver donat el vistiplau a l'assistència dels seus companys del País Basc a la conferència.

Les declaracions dels dos líders polítics arriben poc després que l'esquerra abertzale ha subscrit en roda de premsa "totes i cadascuna" de les conclusions de la conferència per la pau, que inclou cinc punts, un dels quals reclama a ETA que abandoni definitivament la violència.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut