Madrid

Rajoy envia els seus ministres a frenar l'independentisme a través de l'empresariat català

Segons publica el diari "El Mundo" el president espanyol hauria encarregat a membres del seu executiu que parlin amb els líders de les cinquanta primeres empreses catalanes per advertir-los de les conseqüències d'una secessió.

RedaccióActualitzat
Mariano Rajoy hauria encarregat als seus ministres que es reuneixin amb els líders de les cinquanta primeres empreses catalans per advertir-los de les greus conseqüències d'una secessió. Ho publica en portada l'edició impresa del diari "El Mundo", que afirma que Rajoy ha fet la petició no només als ministres d'Economia i Administracions Públiques, sinó també als que tenen bones connexions amb Catalunya, com el titular de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón. Prova de fins a quin punt preocupa a Rajoy l'ofensiva independentista que sembla haver iniciat Artur Mas és que se'n va parlar àmpliament al Consell de Ministres del dia 14 de setembre.

Fainé, home "clau"

Un altre element a tenir en compte, segons el rotatiu, és que el president del govern espanyol ja va parlar sobre la qüestió amb el president de La Caixa, Isidre Fainé, el mateix 11 de setembre. I ho hauria tornat a fer, dies després, en veure la deriva independentista que emprenia Mas. Fainé, que el rotatiu madrileny considera un home "clau", va deixar clar que els grans empresaris catalans són contraris a la independència.

Hauria afegit que el gran empresariat català vol una millora del finançament que no tindria perquè ser com el concert navarrès i basc. Aquesta postura, que Fainé també hauria exposat ja a Mas, seria la que mantindrien ell i altres empresaris com Lara, Godó i Oliu en una pròxima reunió amb el president català.

Sigui com sigui, l'empresariat coincidiria en la importància de la reunió que el president Artur Mas i el cap del govern espanyol, Mariano Rajoy, tenen a La Moncloa, una trobada que arriba amb un clima de clar distanciament. Els representants de les principals empreses, esperen que, malgrat aquesta fredor inicial, els dos mandataris deixin una porta oberta a la negociació.
Anar al contingut