Rajoy va acompanyar Erdogan en un acte electoral del partit islamista. (Foto: EFE)
Rajoy va acompanyar Erdogan en un acte electoral del partit islamista. (Foto: EFE)
Ankara

Rajoy, d'una inauguració a un míting del partit islamista

El president del govern espanyol va bascular en poques hores entre la reforma de la llei de l'avortament, que li reclamava, entre d'altres, l'Església, i el fervor islamista de la Turquia d'Erdogan.

RedaccióActualitzat

S'ha valorat com una ensarronada i una mala jugada d'Erdogan a Rajoy. Encara no se sap si l'un va convèncer l'altre o si li va colar un gol. El cert és que el primer ministre turc va acabar portant el cap del govern espanyol d'una inauguració a un acte electoral del seu partit, o, el que és el mateix, a un míting islamista.

El president espanyol pretenia que el seu viatge oficial a Turquia fos una missió bàsicament econòmica i comercial. A l'agenda del dia hi destacava la inauguració d'una línia de metro a Ankara amb participació d'una empresa catalana, Comsa Emte.

Però el govern turc va aprofitar l'ocasió per fer d'un acte protocol·lari un míting partidista per a les eleccions locals, amb més de 5.000 seguidors del primer ministre Recep Tayyip Erdogan.

Rajoy, molt crític amb l'Aliança de Civilitzacions que van intentar forjar precisament el polític turc i Zapatero, va acabar participant, doncs, en un acte marcadament islamista.

D'aquesta manera, Rajoy ha basculat en poques hores entre la reforma de la llei de l'avortament, que li reclamaven els sectors més conservadors de la societat espanyola, entre els quals l'Església, i el fervor islamista d'una Turquia que cada cop truca amb més força a la porta de la Unió Europea.

Anar al contingut