Madrid

Rajoy diu que no és una prioritat reformar la Constitució

El president del govern espanyol ha advertit que no comptin amb ell si el que es pretén és una reforma que vagi contra la unitat d'Espanya

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha fet una aferrissada defensa de la Carta Magna durant l'acte institucional de commemoració dels 36 anys de la Constitució espanyola, que es fa aquest migdia a Madrid. I ha advertit que no comptin amb ell per una reforma de la Constitució, si el que es pretén és una modificació que vagi en contra de la unitat d'Espanya.

La Constitució es pot reformar, ha dit, però és important que "tinguem molt clar el que es vol reformar i que siguem seriosos".

Rajoy ha recriminat a Pedro Sánchez que ara es desdigui de l'última modificació de la Constitució, que es va fer ara fa tres anys, pactada entre el PP i el PSOE.
Per Rajoy, la prioritat ara és continuar amb el procés de reformes econòmiques per sortir de la crisi i aprovar les mesures per millorar la lluita contra la corrupció. Per això, ha demanat serietat al PSOE, perquè amb "aquestes coses no es pot frivolitzar", ha dit.

Però en una conversa amb els periodistes, sense càmeres ni micròfons, Rajoy ha estat taxatiu: "De què voleu que parli amb algú que vol marxar d'Espanya?".
Més contundent encara ha estat Rajoy contra Pedro Sánchez i les seves propostes de reforma constitucional, que qualifica de patètiques i frívoles.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut