Madrid

Rajoy diu que la vaga general és un fracàs dels sindicats i del govern de Zapatero

Primera valoració oficial del president del PP, Mariano Rajoy, sobre la vaga general contra la reforma laboral. Rajoy ha dit que és "un fracàs" tant dels sindicats com del govern de José Luis Rodríguez Zapatero. "I aquests dos fracassos els acaben pagant el conjunt dels espanyols", ha emfatitzat, i ha afegit que Espanya necessita "un canvi de govern".

Actualitzat
El líder del PP, Mariano Rajoy, ha valorat la vaga general contra la reforma laboral i ha parlat de fracàs durant la presentació de la conferència de la portaveu del grup popular al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, en l'esmorzar informatiu del Fòrum Nova Economia a Madrid.

Rajoy ha recordat que els objectius del programa electoral amb què el PSOE va guanyar les eleccions del 2008 eren la plena ocupació i els drets laborals, i que es va fixar l'estratègia d'acordar-ho tot amb els sindicats. "Això ja no existeix", ha assegurat Rajoy, i ha recordat que la taxa d'atur se situa en el 20%, que la defensa dels drets socials és un "sarcasme" després que el govern central ha fet "la retallada més gran" de la democràcia, i que l'estratègia d'acord amb els sindicats "té molt poc sentit després de la vaga general".

D'altra banda, Soraya Sáenz de Santamaría ha considerat que Espanya ha donat "la imatge del que és: un país seriós que vol treballar". I ha afegit que els espanyols van donar "una lliçó" als sindicats perquè "que aquest país va per feina".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut