Barcelona

Rajoy diu que la decisió sobre De Juana Chaos "desautoritza" el govern i la Fiscalia General de l'Estat

La resolució judicial sobre De Juana Chaos ha enganxat el president del Partit Popular a Barcelona, on ha assistit a una reunió amb la direcció del PP català. Mariano Rajoy s'ha mostrat molt satisfet per la decisió de l'Audiència Nacional, que ha decidit mantenir presó provisional per a l'etarra. Una decisió, ha dit, que "desautoritza" tant el fiscal general de l'Estat, Cándido Conde Pumpido, com el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Rajoy ha afegit que l'Estat no pot cedir en cap cas al xantatge d'ETA i ha assegurat que resolucions com aquesta uneixen els espanyols contra el terrorisme. L'AVT ha celebrat que no s'hagi cedit al "xantatge d'un assassí".

Actualitzat

En una roda de premsa a Barcelona, després de mantenir una reunió amb la junta directiva del PPC i càrrecs institucionals d'aquesta formació, Rajoy ha afirmat que la decisió de l'Audiència Nacional "desautoritza tots aquells que van fer tot el possible perquè no es complís" la condemna de De Juana Chaos", entre els quals ha esmentat Rodríguez Zapatero i el fiscal general de l'Estat.

A més, el líder del PP ha assegurat que la decisió de l'Audiència "l'ha reconfortat i fa que es tingui més confiança en la llei i en la justícia", a més d'"unir els espanyols contra el terrorisme". En aquest sentit, ha assegurat que la resolució ha estat "una de les alegries més grans" que ha rebut mai, "no com a polític, sinó com a espanyol".

El president popular ha dit també que la possible excarceració de De Chaos era un xantatge inacceptable per a l'Estat, que qüestionava la "mateixa llibertat dels espanyols".

Pel que fa a les declaracions sobre Zapatero que potser s'està al final d'ETA, el líder popular ha assegurat que "espera i desitja que no passi el mateix que en les seves declaracions del 29 de desembre, en què el president del govern va dir que el 2007 hi hauria millor situació respecte al terrorisme".

L'Associació de Víctimes del Terrorisme considera la decisió "molt important," perquè suposa que "l'estat de dret no cedeix al xantatge d'un assassí". D'aquesta manera, segons l'associació, s'evita "obrir les ferides, moltes de mort". Per l'AVT, una decisió diferent hauria estat una "provocació" i hauria coartat la llibertat.

El Forum d'Èrmua ha aplaudit la resolució que considera "molt encertada" perquè la seva situació no quadra amb el que la llei preveu per a presos "greument malalts" i no per aquells que mantenen "una estratègia deliberada per a produïr-se un dany sobre la pròpia salut".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut