Pajares en el moment de ser traslladat de l'ambulància a l'Hospital Carlos III. (Foto: EFE)
Pajares en el moment de ser traslladat de l'ambulància a l'Hospital Carlos III. (Foto: EFE)
Madrid

Rajoy diu que el govern espanyol assumirà els costos de la repatriació "per sentit comú"

"Jo, per descomptat, no m'he plantejat mai aquest assumpte i espero que aquesta polèmica quedi tancada el dia d'avui", ha insistit

RedaccióActualitzat

El govern espanyol assumirà finalment totes les despeses derivades de la repatriació dels religiosos Miguel Pajares, malalt d'Ebola, i Juliana Bonoha Bohé. Rajoy ho ha anunciat des de Palma, on ha despatxat amb el rei Felip VI a Marivent, tot assenyalant que era "de sentit comú".

Tot i que dijous la directora general de Salut Pública, Mercedes Vinuesa, va obrir una polèmica en apuntar que l'administració cobraria la totalitat o part de la repatriació a l'orde hospitalària de Sant Joan de Déu, Rajoy ha tancat el debat assegurant que "això ho pagarà el govern espanyol, la qual cosa, d'altra banda, és de pur sentit comú".

En la seva compareixença davant dels mitjans després de reunir-se amb Felip VI al Palau de Marivent, a Palma, el cap de l'executiu espanyol ha aprofitat per indicar que desconeixia d'on havia sorgit la polèmica, que ha donat per tancada, i per agrair la tasca del personal i dels funcionaris que han participat en la repatriació dels dos religiosos.

"Jo, per descomptat, no m'he plantejat mai aquest assumpte i espero que aquesta polèmica quedi tancada el dia d'avui", ha insistit.

Rajoy ha detallat que actualment hi ha altres espanyols vivint als països africans afectats per l'epidèmia d'Ebola, molts dels quals són cooperants o treballadors sanitaris. En concret, hi ha dotze espanyols a Libèria, 43 a Guinea Conakry, vint a Sierra Leone i 171 a Nigèria.

Poc abans de la compareixença de Rajoy, el director de l'ONG Juan Ciudad, de l'orde hospitalari de Sant Joan de Déu, Jose María Viadero, havia assegurat que la institució "assumiria les despeses i responsabilitats que hagués d'assumir".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut