Madrid

Rajoy diu que amb el segon grau a De Juana es confirma que ETA ha aconseguit doblegar el govern

El líder del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha exigit al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que comparegui "immediatament" al Congrés per explicar la decisió de concedir presó atenuada a l'etarra Iñaki de Juana Chaos i que la "reconsideri" ja que, segons ha dit, per culpa de la seva "debilitat" ETA ha "aconseguit doblegar el govern".

Actualitzat

Aquest dijous a la tarda, Mariano Rajoy ha carregat durament contra el govern per la decisió de traslladar De Juana Chaos. El líder popular ha exigit a Rodríguez Zapatero que comparegui al Congrés per explicar-se, i li ha demanat que faci marxa enrere.

Rajoy ha dit que no accepta la situació i ha responsabilitzat el president de l'executiu de les "greus conseqüències polítiques i morals" d'aquesta decisió, que ha qualificat de "política" i "a la qual de cap manera estava obligat".

El líder conservador ha afegit que no vol que "els espanyols se sentin derrotats" i ha declarat que "avui s'ha creat un deute de justícia i hem de reparar-lo, podem reparar-lo".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut