Madrid

Rajoy destaca que la decisió del TC sobre el 9-N s'hagi pres per unanimitat

Des del Congrés, el president del govern espanyol ha instat tothom a complir les lleis i les decisions dels tribunals

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy valora que la decisió del Tribunal Constitucional de declarar "inconstitucional i nul" el decret de convocatòria del 9-N s'hagi pres per unanimitat. El president del govern espanyol insta tothom a complir les lleis i les decisions dels tribunals.

Durant el debat de política general al Congrés, el cap de l'executiu ha dit que cal respectar la llei i les sentències que dicten els tribunals. A més, Rajoy ha instat el sobiranisme a proposar una reforma de la carta magna: "Hi ha procediments per reformar la Constitució espanyola. Els poden posar en marxa si volen i si s'atreveixen. Però crec que tot això no té cap sentit", i ha afegit: "Quan les decisions dels tribunals es prenen per unanimitat, i allà hi ha dotze persones, és que alguna cosa passa".

El president espanyol ha assegurat que no té cap "interès" a augmentar el conflicte davant del TC, però ha recordat que és obligació del govern recórrer els acords que considera inconstitucionals.

Després d'aquestes paraules del president, el portaveu d'ERC Alfred Bosch ha al·ludit a la decisió del TC sobre el 9-N i ha considerat "molt trist" que els parlamentaris del PP s'alegrin que a Catalunya no es pugui votar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut