Madrid

Rajoy demana la dimissió de Montilla i diu que és un "acudit" que continuï com a ministre

Mariano Rajoy ha demanat la dimissió del ministre d'Indústria, José Montilla, per la seva gestió al voltant de l'opa de Gas Natural sobre Endesa. El líder del Partit Popular (PP) ha qualificat d'"acudit" el fet que Montilla continuï com a ministre i n'ha demanat el cessament "com a exigència democràtica" i perquè, segons Rajoy, no ha defensat "els interessos dels consumidors ni dels accionistes". El líder de l'oposició ha acusat l'executiu que presideix Rodríguez Zapatero de fer el "ridícul" en el procés d'opes i ha dit que la seva actuació no ha beneficiat els consumidors i que, per contra, ha perjudicat La Caixa, Gas Natural, Endesa, E.ON, Espanya i els organismes reguladors.

Actualitzat

Fins i tot, el dirigent popular ha inclòs a la llista de perjudicats el vicepresident segon i ministre d'Economia, Pedro Solbes. "Com tothom sap", ha dit Rajoy, "està en contra" de l'opa.

El president del PP ha acusat el govern de "no fer cas" dels tècnics de la Comissió Nacional de l'Energia (CNE) ni del Tribunal de Defensa de la Competència (TDC), "que no volien autoritzar" l'opa de Gas Natural, i de "canviar la llei" per frenar l'oferta d'E.ON.

"Van canviar la llei per impedir l'opa d'E.ON, es van enfrontar al govern alemany i la Comissió Europea (CE) els obrirà un expedient", ha sentenciat el líder de l'oposició.

Per contra, Rajoy ha donat el seu suport exprés a la fusió entre la concessionària espanyola d'autopistes Abertis i la italiana Autoestrade. "Això es fer Espanya i fer Europa", ha dit.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut