Madrid

Rajoy demana en un vídeo que els ciutadans donin "mostres d'orgull" de ser espanyols

Nova picabaralla entre populars i socialistes a dos dies de la festa de la Hispanitat. Aquesta vegada, el president popular, Mariano Rajoy, ha aparegut en un vídeo difós pel seu partit on llegeix un missatge en motiu del 12-O envoltat d'una escenificació pròpia dels missatges institucionals. En la seva intervenció, Rajoy enalteix la bandera espanyola i a la corona, i demana als ciutadans que aquell dia manifestin el seu orgull de ser espanyols i facin algun gest que ho demostri. Als socialistes no els ha agradat gens el gest de Rajoy i li han recordat que només el cap d'estat pot dirigir missatges d'aquest tipus a la nació.

Actualitzat

Rajoy apareix a la gravació amb una bandera espanyola i una fotografia del rei. Com si es tractés d'un missatges institucional, el líder popular demana que el 12 d'octubre els ciutadans "manifestin amb franquesa" el seu orgull de ser espanyols i facin algun gest "que mostri el que guarden al seu cor".

En el vídeo, enviat per satèl·lit a les televisions, el president popular apareix assegut al seu despatx. Darrere seu es poden veure diversos llibres i fotografies relacionades amb la seva trajectòria política, entre elles una amb el rei en el moment que l'actual president del PP va jurar al palau de La Zarzuela un dels càrrecs que va ocupar durant el mandat de José María Aznar.

La iniciativa del missatge de Rajoy forma part de la campanya "Somos España" que va presentar el PP a principis d'octubre amb l'objectiu de defensar la nació davant el que considera una "greu croada històrica".

Reacció socialista

Els socialistes no han esperat a contestar la iniciativa popular. Ho ha fet el secretari d'organització del PSOE, José Blanco, que ha criticat la gravació advertint que "només el cap d'estat podria dirigir un missatge institucional a la nació" i ha afegit que "quan la dreta es posa a cridar 'Espanya' molts espanyols s'estremeixen".

Blanco ha qualificat d'"inèdit i inqualificable" el vídeo i ha expressat el rebuig i la condemna del PSOE a aquest intent d'"usurpació" de la festa nacional.

Anar al contingut