Mariano Rajoy a la junta directiva del PP de Múrcia (EFE)
Mariano Rajoy a la junta directiva del PP de Múrcia (EFE)
Múrcia

Rajoy demana a Pedro Sánchez si està disposat a formar govern amb el suport dels "independentistes catalans"

El líder del PP diu que o governa ell o ho farà Podem amb Sánchez al capdavant i el suport dels independentistes

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol en funcions i líder del PP, Mariano Rajoy, insisteix en la "gran coalició" després de la reunió amb Pedro Sánchez. Rajoy no fa cas de la petició que li va el líder del PSOE d'"abandonar el discurs de la por" i torna a avisar d'un govern amb Podem i el suport, diu, dels independentistes catalans.

En una reunió de la junta directiva del PP de Múrcia, Rajoy assegura que cal un "govern moderat, assenyat i raonable", identificat en la "gran coalició", la suma del PP, PSOE i Ciutadans. L'alternativa, assegura, és "un govern de Podem presidit per Pedro Sánchez".

Rajoy exigeix al líder socialista que defineixi amb qui està disposat a formar govern i l'adverteix que fer-ho amb el suport dels independentistes catalans seria nefast per Espanya:

"Sánchez no pot governar si no té el suport tàcit o exprès dels partits independentistes catalans. Si no el té no pot govern i si governa amb ells: dolent, molt dolent per a Espanya"

Assegura que aquest govern seria un "torpede en la línia de flotació de l'economia espanyola, de la creació de feina i de la Constitució". Afirma que si s'arriba a produir, el PP el "combatrà democràticament".

De totes maneres, Rajoy està convençut que les negociacions de Sánchez són només una manera de guanyar temps per fer campanya abans d'unes noves eleccions.

Preparat per a la investidura

Rajoy ha reivindicat la victòria del PP a les eleccions generals i el seu dret a governar. Diu que està disposat a sotmetre's a una sessió d'investidura si el secretari general del PSOE no aconsegueix els suports necessaris.

"Si el senyor Sánchez no aconsegueix la seva pretensió, el PP està disposat, si té els suports suficients, a anar al Congrés dels Diputats a defensar el seu programa i, per tant, sotmetre's a la votació de les Corts"

Anar al contingut