Rajoy demana a Casado que fugi del sectarisme en l'inici de la convenció del PP
Mariano Rajoy amb la presidenta del Congrés, Ana Pastor, durant la inauguració de la convenció del PP (EFE)
Madrid

Rajoy demana a Casado que fugi del sectarisme en l'inici de la convenció del PP

Aquest divendres ha començat a Madrid la convenció del rearmament ideològic del Partit Popular

RedaccióActualitzat

L'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha reaparegut aquest divendres a la Convenció del PP que ha començat aquest divendres a la a tarda a Madrid.

El PP es planteja aquesta convenció com el primer pas per començar a recuperar governs locals i autonòmics. De moment, la Junta d'Andalusia, i l'objectiu és tornar al govern d'Espanya.

Pablo Casado i Mariano Rajoy han arribat junts a la convenció del PP per escenificar que qualsevol escletxa dins el partit és història.

 

 

Rajoy ha repartit abraçades i petons i fins i tot ha tingut un moment d'ovació. En el seu discurs, ha enviat un missatge clar al seu successor:

"Convé tenir claredat en els principis. No és bo el sectarisme, ni són bons els doctrinaris. No és bo en cap faceta de la vida i en política tampoc."

El PP passa pàgina a etapes anteriors, també en la forma estrenant nou logotip i una versió del seu himne.

Demà arriba el torn de José María Aznar, que no està previst que coincideixi amb Mariano Rajoy. Un dels objectius d'aquesta convenció és donar una imatge d'unitat, però si no hi ha canvis d'última hora, s'haurà d'aconseguir sense que els tres últims presidents del partit surtin a la mateixa foto.

 

 

I també amb els advertiments d'alguns barons territorials, com el president gallec, Alberto Núñez Feijóo, que no veuen clars els pactes amb Vox:

"Reivindico la moderació. No fem política des de trinxeres. No creiem en fonamentalismes. No busquem accentuar la diferència. És més el que ens uneix que no pas el que ens divideix. I aquesta és la nostra defensa de la unitat d'Espanya."

I precisament la unitat d'Espanya, amb representants d'associacions contràries a l'independentisme, ha estat el tema de la primera taula d'aquesta cimera de rearmament ideològic de la formació.

La portaveu del PP al Congrés, Dolors Montserrat, ha acusat el president espanyol, Pedro Sánchez, d'haver abandonat els principis universals del socialisme i haver-los substituït per un "sanchisme" que és, diu, la traïció a Espanya.

El PP ha fet coincidir aquesta convenció amb el trentè aniversari de la refundació del partit amb Manuel Fraga com a president. El PP de Casado parla d'una nova refundació per reconquerir l'espai de la dreta.

ARXIVAT A:
Mariano RajoyPablo CasadoPP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut