Rajoy i Hernando al Congrés (EFE)
Rajoy i Hernando al Congrés (EFE)
Madrid

El PP justifica que Rajoy torni al plasma en el cas Gürtel per no "muntar un circ"

Ho ha dit el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, enmig de crítiques com les de Podem, que, a través d'Íñigo Errejón, retreu que els populars ho comuniquessin durant el partit entre l'Atlètic de Madrid i el Reial Madrid

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy s'explicarà en pantalla de plasma en el judici del cas Gürtel per "no muntar un circ". Ho ha assenyalat aquest matí en els passadissos del Congrés Rafael Hernando, portaveu del PP en la cambra baixa. Hernando ha defensat el dret de Rajoy de declarar per videoconferència. En un escrit adreçat al tribunal la nit passada, els populars diuen que la seva "posició institucional", com a president del govern, "així ho aconsella."

Hernando qualifica de "normal" la fórmula que vol fer servir Rajoy tenint en compte, diu, que és un criteri que ja s'ha aplicat i que, per tant, té precedents. El diputat popular ha afegit que farà el que digui el tribunal, tot i que ha remarcat que no comparteix la decisió que el president espanyol hagi de declarar. "No té sentit que parli d'una qüestió que no coneix ni hi té cap responsabilitat", ha assegurat el portaveu en al·lusió a les campanyes dels municipis madrilenys de Majadahonda i Pozuelo:

"Rajoy no hi té res a dir ni res a veure. Volen muntar un circ. Nosaltres no contribuirem als circs. Per a aquestes coses hi ha altra gent (...) No és evitar fotos o no evitar-les. Qui busca aquestes fotos i aquests circs són els senyors del PSOE, Esquerra Unida i ADADE."

Segons Hernando, les dues formacions i aquesta associació "han demanat quatre vegades al tribunal la seva compareixença i al final ho han aconseguit". El portaveu del PP ha insistit, però, que "podien cridar a declarar el senyor Rajoy com també el papa de Roma perquè vingués a veure què va passar en aquell moment perquè sap el mateix".

Des de determinats sectors també s'ha criticat que el PP anunciés la compareixença de Rajoy per videoconferència poc després que comencés el partit de tornada de les semifinals de la Lliga de Campions entre l'Atlètic de Madrid i el Reial Madrid. Hi ha qui considera que aquesta comunicació es va fer per minimitzar l'impacte de la notícia quan molta gent estava pendent del partit. El dirigent de Podem Íñigo Errejón carrega contra aquesta actuació dels populars en el seu compte de Twitter:

Rajoy declararà després de saber-se que el jutge investiga, a través dels papers de Bárcenas, el finançament de la seva campanya del 2008 a través dels diners de la trama Púnica.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut