Tarragona

Rajoy critica un Estatut "intervencionista" i assegura que només beneficiarà Zapatero

El president del PP, Mariano Rajoy, es bolcarà en la campanya del referèndum de l'Estatut català amb sis visites a Catalunya en quinze dies, en lloc de les quatre inicialment previstes. La primera ha estat a Tarragona, on ha celebrat un míting conjunt amb el líder del PP català, Josep Piqué. Rajoy ha dit a Tarragona que l'Estatut català només servirà per beneficiar el president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, a qui ha acusat de ser "manifestament deslleial amb la població espanyola", a la qual "ha enganyat" perquè "ens havia dit que no negociaria amb Batasuna i ara diu que sí".

Actualitzat

Primera participació de Mariano Rajoy en la campanya del referèndum de l'Estatut. A Tarragona, el líder dels populars ha reiterat els arguments del PP en contra del nou text en un dinar amb militants de les comarques tarragonines. Per Rajoy, l'Estatut, malgrat les reformes introduïdes en el Congrés, continua sent anticonstitucional i intervencionista, retalla la llibertat dels ciutadans i només beneficia la classe política dels altres partits catalans.

Mariano Rajoy ha assegurat també que el PSOE "s'avergonyeix" de l'Estatut que se sotmet a referèndum i només busca "salvar la cara" al president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero. Rajoy ha demanat coratge a la militància del PP i, fins i tot, a la "majoria de votants" socialistes a Catalunya per evitar que s'acabi aprovant un Estatut que "danyarà la seva vida", i ha recordat que "les batalles que es donen, es guanyen".

Rajoy ha estat el protagonista a Tarragona del primer gran acte de campanya del PP de Catalunya, que obre la porta a una sèrie de visites del líder popular durant la campanya del referèndum. En l'acte, el líder dels populars catalans, Josep Piqué, s'ha centrat en la crítica als socialistes i ha capgirat el lema de campanya del PSC. Ha assegurat que si surt el "no" guanya Catalunya. Ha afegit que no passaria res, sinó al contrari, la fi del malson i continuar amb l'Estatut vigent que, segons ell, ha permès cotes d'autogovern mai vistes abans.

Els dirigents populars també han dit que molts sectors socials, com les entitats cristianes, també estan en contra de l'Estatut perquè promou l'eutanàsia, l'avortament lliure i l'escola laica.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut