Imatge d'arxiu del president espanyol, Mariano Rajoy
Imatge d'arxiu del president espanyol, Mariano Rajoy
Madrid

Rajoy coincidirà per primer cop amb Obama a Seül el mes de març

L'agenda internacional del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, el portarà aquest mes de febrer a Londres i Roma, els dies 21 i 23, i a Seül al mes de març, on coincidirà per primera vegada amb el president dels Estats Units, Barack Obama, durant la Cimera de Seguretat Nuclear. Durant el seu primer viatge a Brussel·les com a president del govern per participar en una reunió de caps d'estat i de govern de la UE, el dia 30, Rajoy va anunciar la seva intenció de visitar Londres i Roma durant aquest mes de febrer.

Actualitzat
En concret, Rajoy va fixar el seu viatge a la capital britànica per entrevistar-se per primera vegada amb el primer ministre, David Cameron, pel dia 21 de febrer. Fonts de La Moncloa han confirmat que de Londres viatjarà a Roma per reunir-se amb el primer ministre italià, Mario Monti. Rajoy té la intenció de reunir-se amb els principals dirigents europeus abans que es compleixin els 100 dies del seu mandat.

Tot i que el seu primer viatge a l'estranger va tenir com a destinació el Marroc, respectant la tradició instaurada per Felipe González, la resta de la seva agenda internacional ha estat dominada pels contactes europeus. El 24 de gener es va entrevistar a Lisboa amb el primer ministre portuguès, Pedro Passos Coelho, i el dia 26 va viatjar a Berlín per veure's amb la cancellera alemanya, Angela Merkel. Amb el president francès, Nicolas Sarkozy, es va reunir a Madrid el 16 de gener.

A més, amb motiu de la seva assistència a la cimera de la UE del dia 30 de gener, Rajoy es va entrevistar a Brussel·les amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, i amb la primera ministra danesa i presidenta de torn de la UE, Helle Thorning-Schmidt.

 
Primer contacte amb Obama

Al març, la gran cita internacional de l'agenda del president del govern espanyol serà la Cimera de Seguretat Nuclear que se celebrarà a Seül els dies 26 i 27 de març, on tindrà ocasió de veure's per primera vegada amb el president dels Estats Units, Barack Obama. Segons han indicat fonts governamentals, durant la conversa telefònica que van mantenir Rajoy i Obama al mes de desembre, després que el president del govern va ser investit, tots dos van comentar que la primera ocasió per trobarse seria la cimera de Corea del Sud. Dos mesos després poden tornar a coincidir en la cimera de caps d'estat i de govern de l'OTAN que se celebrarà els dies 20 i 21 de maig a Chicago.
Anar al contingut