Madrid

Rajoy celebra el "no" d'Escòcia i el "respecte escrupolós a la legalitat"

El secretari general del PSOE també creu que és "una bona notícia per a Europa"

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en un breu comunicat, ha felicitat els escocesos per "haver decidit continuar al Regne Unit i a Europa".

"Ho han fet de manera massiva, pacífica i amb un respecte escrupolós a la legalitat del seu país".

"Els escocesos han evitat les greus conseqüències econòmiques, socials, institucionals i polítiques que hauria comportat la seva separació del Regne Unit i d'Europa", ha afegit.

"Han escollit entre la segregació i la integració, entre l'aïllament i l'obertura, entre l'estabilitat i la incertesa, entre la seguretat i el risc segur".
I han elegit, diu Rajoy, l'opció més favorable per a tots: per a ells, per a la resta de ciutadans britànics i per a Europa.
"Estem molt feliços que Escòcia continuï amb nosaltres", ha conclòs.

Rajoy ha valorat el resultat del referèndum en una declaració prèvia a la reunió del consell de ministres que la Moncloa ha distribuït als mitjans de comunicació.

Per la seva part, el vicesecretari d'Estudis i Programes del PP, Esteban González Pons, ha advertit als independentistes catalans que, després del resultat del referèndum a Escòcia, "poden trobar-se, a partir d'avui, que són els únics rupturistes que queden a la Unió Europea".

Santamaría torna a demanar respecte per la llei

Per la seva banda, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha fet una crida a "unir i no dividir", a no generar fractures, i ha recordat a qui defensen el procés sobiranista a Catalunya que "tots estem obligats a respectar les lleis" i la Constitució. És justament, el missatge contrari que, de manera simultània, donava Artur Mas en la seva comapreixença per valorar el resultat escocès, i és que Mas ha recalcat que votar, en lloc de dividir, "uneix".

Santamaría ha tornat a recalcar les diferències entre el model escocès i Espanya, que, segons ha dit, és un dels estats més descentralitzats del món, "si no el que més".

Pedro Sánchez creu que és una bona notícia per Europa

També el secretari general del PSOE s'ha manifestat en el mateix sentit. Pedro Sánchez ha afirmat que la decisió d'Escòcia de continuar al Regne Unit és "una bona notícia per a Europa" i ha destacat que els escocesos han elegit l'autogovern "junts".
Ho diu en el seu compte en Twitter.

 


 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut