Andorra la Vella

Rajoy assegura a Andorra que continuarà "bolcat" a combatre l'atur i "no caurà en triomfalismes imprudents"

El president del govern espanyol analitza amb el seu homòleg del Principat un acord per evitar la doble imposició fiscal a empreses o bancs dels dos països

Actualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat que encara que el nombre de parats a Espanya va baixar el 2014 "amb més intensitat" que mai en 16 anys i es va crear ocupació per primer cop en set anys, el seu executiu "no caurà en triomfalismes imprudents" i continuarà combatent l'atur.  

Després que el PP donés la benvinguda al 2015 amb missatges optimistes, amb De Guindos afirmant que els treballadors ja no temien perdre els seus llocs de treball, Rajoy ha dit en la roda de premsa posterior a la reunió amb el primer ministre d'Andorra, Antoni Martí, que continuarà "bolcat al màxim" en la lluita contra l'atur i la creació d'ocupació.

Segona jornada a Andorra

Rajoy ha analitzat amb el seu homòleg del Principat les relacions bilaterals per tancar els serrells de l'acord que per evitar la doble imposició fiscal.

Amb la signatura d'aquest conveni, les empreses o bancs d'Andorra que s'estableixin en territori espanyol, o a l'inrevés, no hauran de pagar dos cops els mateixos impostos, com passa ara. El conveni marca les regles de joc perquè paguin al lloc on tenen la residència fiscal, no allà on operin, i després els dos governs ja es repartiran aquests diners com estableixin. El conveni per evitar la doble imposició facilita així la inversió estrangera i afavoreix l'activitat comercial, un acord que interessa sobretot a la part andorrana perquè tributarà a Espanya segons el seu règim fiscal.

En la que és la primera visita oficial a Andorra d'un cap del govern espanyol, Rajoy visitarà avui el Parlament del Principat, es reunirà amb el síndic general, Vicenç Mateu; coneixerà l'edifici històric de la Casa de la Vall i anirà a l'escola espanyola d'Escaldes-Engordany.

​La visita acabarà a la localitat d'Ordina, on al Museu casa d'Areny-Plandolit tornarà a reunir-se amb Martí i tots dos presidiran la firma d'acords abans d'oferir una conferència de premsa conjunta.

Al final de la conferència de premsa, Rajoy emprendrà viatge de tornada a Madrid i ho farà traslladant-se en avió des de l'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell, una instal·lació ubicada a la província de Lleida que inicia la seva activitat comercial coincidint amb la visita del president del govern.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut