El president espanyol, Mariano Rajoy
El president espanyol, Mariano Rajoy
Madrid

Rajoy vol pactar amb Sánchez i Rivera reactivar el 155 si Torra incompleix la llei

El president espanyol es reunirà amb Sánchez i Rivera: "Apostarem per l'entesa i la concòrdia, però complint la llei"

Actualitzat

Mariano Rajoy es reunirà aquesta setmana amb els dirigents del PSOE i Ciutadans per parlar de l'escenari polític que s'obre a Catalunya després de la investidura de Quim Torra com a 131è president de la Generalitat de Catalunya. El president espanyol vol pactar amb Pedro Sánchez i Albert Rivera que s'apliqui l'article 155 a la primera il·legalitat que pugui cometre el govern de Torra.

El líder del PSOE es reunirà aquest dimarts amb Rajoy per coordinar una "resposta constitucional" a la nova situació, segons ha assegurat el secretari d'organització dels socialistes, José Luis Ábalos, en comunicar la reunió.

La reunió serà a les 9.30 al Palau de La Moncloa.

El president espanyol també ha citat el president de Ciutadans, Albert Rivera. En aquest cas, la trobada serà dijous, també a dos quarts de deu del matí. Serà després que Rajoy torni d'un viatge oficial a Bulgària.

Rivera ha tornat a reclamar a Rajoy que mantingui l'aplicació de l'article 155, més enllà de la formació d'un nou govern, veient que l'objectiu de Torra és "crear una república catalana per segona vegada consecutiva".

Diàleg, però sempre en compliment a la llei

Mentre se celebrava el segon debat d'investidura de Quim Torra, el president espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat que apostaran per "l'entesa i la concòrdia", però sempre sota el compliment de la llei.

"El que he sentit en les últimes hores no m'ha agradat, però com ja he dit al llarg del cap de setmana, jutjaré els fets. De cara al futur, apostarem per l'entesa i la concòrdia, però de la mateixa manera que dic això, i ho dic perquè ho sento, garanteixo que la llei, la Constitució Espanyola i la resta de l'ordenament jurídic es compliran, i crec que és bo perquè ningú s'enganyi."

Rajoy ha fet també una crida a la "mesura" i a "deixar de banda l'ansietat, que no porta enlloc".

"En aquests moments que no són fàcils, com tothom sap, cal fer una crida a la mesura, a la tranquil·litat i a deixar de banda l'ansietat, que no porta enlloc, no resol res i no és el que s'ha de fer per abordar una situació tan complexa com aquesta."

ARXIVAT A:
InvestiduraEleccions 21DProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut