Madrid

El PP votarà "no" a la investidura de Sánchez sigui quin sigui el suport que rebi

Durant una reunió amb el grup parlamentari popular, Mariano Rajoy també ha informat que presentaran un recurs al Tribunal Constitucional contra la llei de la creació de la Conselleria d'Exteriors

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha reiterat la seva defensa d'un govern de coalició entre el PP, el PSOE i Ciutadans, durant la reunió del grup parlamentari popular al Congrés dels Diputats. Rajoy ha criticat el PSOE per haver-se negat a dialogar amb el PP i, especialment, el seu líder, Pedro Sánchez, de qui ha dit que "no volia saber res del Partit Popular" durant la seva trobada a La Moncloa.

Sobre el possible executiu que podria formar Sánchez, el president en funcions ha assenyalat que hi votaran en contra, en el cas que hi hagi un debat d'investidura, sigui quin sigui el suport que rebi, perquè ha dit que es tractaria d'un govern "hipotecat i radical":

"No es pot governar amb radicals, ni amb independentistes, ni amb 90 escons. És simplement impossible."

A més, Mariano Rajoy ha remarcat que el PP té majoria a les dues cambres i que això impediria governar a Sánchez:

"Podria sumar els vots per formar-se, però no podria governar, de cap de les maneres, perquè el Partit Popular té la majoria absoluta en el Senat i un nombre molt important i és el majoritari al Congrés dels Diputats. I aquest govern seria un llast i una amenaça certa per a l'economia espanyola i per a la recuperació."

Rajoy ha destacat els bons indicadors econòmics, però ha fet un advertiment davant la possibilitat que hi hagi un govern diferent del que proposa el PP:

"Els pronòstics de futur són bons, però convé recordar que ens hem convertit novament en un interrogant i que hi ha decisions econòmiques, iniciatives empresarials i inversions que es tornen cauteloses i pendents del que fem. I encara que les perspectives de creixement són reconegudes per la UE, tothom sap que estem lligats al rumb actual de l'economia i que són incompatibles amb qualsevol classe d'aventura política."

I ha posat com a exemple Grècia, que avui fa la seva tercera vaga general. Rajoy ha insistit que continua defensant el govern amb el PSOE i C's perquè seria l'únic que podria impulsar la recuperació econòmica i de llocs de treball. Aquest seria un dels quatre grans objectius d'aquest executiu. Els altres serien: mantenir l'estat del benestar, defensar la unitat d'Espanya i lluitar contra el terrorisme.

"La Constitució no està en funcions"

Mariano Rajoy també ha anunciat que presentaran un recurs al Tribunal Constitucional contra la llei de la creació de la Conselleria d'Exteriors. També ha dit que estudiaran si porten al TC les tres ponències aprovades ahir al Parlament per tirar endavant les tres lleis més importants del procés independentista.

Sobre la corrupció al PP: "Això s'ha acabat"

Davant l'últim cas de suposada corrupció al PP de València, el cap de l'executiu espanyol en funcions ha assegurat amb rotunditat que "això s'ha acabat".

"Tothom, sigui qui sigui, des del president nacional del partit fins al militant més modest, tindrà el mateix tractament."

Rajoy ha recordat que tots els detinguts ja han estat suspesos de militància i que el PP de València crearà als pròxims dies una gestora i que prendrà les decisions oportunes per a tots els investigats en funció de la seva situació judicial.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut