Mariano Rajoy i Sebastián Piñera
Mariano Rajoy i Sebastián Piñera al palau de La Moneda a Santiago de Xile (Foto: EFE)
Santiago de Xile

Rajoy anuncia la pròrroga del pla PIVE que dobla l'anterior, amb 150 milions d'euros

Rajoy ha destacat la importància del pla PIVE per facilitar la compra de nous vehicles i ha explicat que la pròrroga tindrà una dotació de 150 milions d'euros, el doble que l'anterior, els fons del qual ja s'han esgotat. L'Anfac diu que la pròrroga del PIVE generarà confiança per atreure més inversions.

RedaccióActualitzat
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat la pròrroga del pla PIVE, amb una dotació de 150 milions, per facilitar la compra de nous vehicles i ha avançat la pròxima aprovació d'un altre pla per a la renovació del parc de vehicles comercials. Rajoy ha fet aquest anunci en la roda de premsa que ha ofert al costat del president xilè, Sebastián Piñera, després de la reunió que tots dos han mantingut al palau de La Moneda. El cap de l'executiu espanyol ha destacat la importància del pla PIVE i ha explicat que la pròrroga tindrà una dotació de 150 milions d'euros, el doble que l'anterior, els fons del qual ja s'han esgotat.

Rajoy ha assegurat que el pla PIVE ha estat molt útil per al sector de l'automòbil i transcendental per a l'economia espanyola, i ha explicat que hi haurà novetats en la pròrroga. Si fins ara s'hi podien acollir els vehicles amb una antiguitat de deu anys, es rebaixa a set en el cas dels vehicles comercials lleugers. Per als automòbils comercials més grans hi haurà un pla específic, el PIMA AIRE, que, segons la informació facilitada per Rajoy, tindrà una dotació de 40 milions d'euros. Fonts del govern han explicat amb posterioritat que la pròrroga del PIVE elimina el preu màxim que hi havia abans per acollir-se als ajuts i que estava fixat en els 25.000 euros.

Anfac diu que la pròrroga del PIVE generarà confiança per atraure més inversions
 
L'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac) assegura que la pròrroga i major dotació del pla PIVE, així com la posada en marxa d'un nou pla d'incentius per a vehicles comercials, suposarà la generació de creixement econòmic i d'un clima de confiança per atraure més inversions. Així ho ha assenyalat, en declaracions a Europa Press, el director de Comunicació d'Anfac, David Barrientos, que ha indicat que la pròrroga del PIVE i el nou pla de furgonetes representa una "excel·lent notícia". Segons la seva opinió, aquest tipus de plans situen Espanya a nivell europeu, com un dels mercats més eficients des del punt de vista mediambiental i de l'eficiència energètica.

Rajoy creu que cal exigir polítiques expansives a països com Alemanya

Mariano Rajoy ha dit també que cal exigir als països de la UE que estan en condicions de posar en marxa polítiques expansives, com Alemanya, que les apliquin, perquè és necessari que creixi l'Europa comunitària. Rajoy s'ha expressat així en ser preguntat per les declaracions de la cancellera alemanya, Angela Merkel, en què s'ha mostrat partidària d'adoptar mesures transitòries per ajudar Espanya a reduir la taxa d'atur juvenil.

Preguntat sobre quines mesures creu que serien necessàries, ha insistit en la necessitat de seguir reduint el dèficit públic, però ha recalcat que, en l'actualitat, Espanya i altres països no estan en condicions de fer polítiques expansives, precisament pel dèficit. "Però jo crec que aquells països que poden fer-ho (en al·lusió, entre d'altres, a Alemanya), ho haurien de fer perquè, entre altres coses, la Unió Europea necessita créixer", ha assenyalat Rajoy.
Anar al contingut