Sevilla

Rajoy agraeix a Bárcenas la seva dimissió i anuncia que Romay Beccaría serà el nou tresorer del PP

El president del PP, Mariano Rajoy, ha agraït a Luis Bárcenas que hagi presentat la seva dimissió irrevocable després d'aixecar-se el secret de sumari del "cas Gürtel" i ha anunciat que en el pròxim comitè executiu José Manuel Romay Beccaría serà nomenat nou tresorer. Rajoy ha indicat que aquesta mesura és la primera que pren per reestructurar l'àrea econòmica de l'organització. Amb tot, Rajoy no ha aclarit si l'extresorer continuarà sent senador -ha dit només que ho "suposa"- ni tampoc si el partit li continuarà pagant la defensa. El líder del PP ha defensat de nou la presumpció d'innocència de Bárcenas i ha dit que per ell és tan innocent com Garzón.

Actualitzat
Rajoy ha trencat el seu silenci de dos dies a Sevilla en una compareixença davant dels periodistes en què ha proposat com a nou tresorer José Manuel Romay Beccaría, exministre de Sanitat, gallec d'origen com el líder dels populars, i fins ara supervisor del nou codi ètic del PP. En el marc d'aquesta feina, Romay Beccaría s'encarrega des del desembre d'auditar les pràctiques internes dels populars.

El líder del Partit Popular ha dit que Bárcenas ha dimitit "perquè així ho creu, per defensar-se millor i servir millor el partit", i ha afegit: "Ho ha fet després que quedés acreditat que no hi havia trama de finançament irregular", sinó "persones que s'han aprofitat de militants del PP per incomplir de manera manifesta la llei".

Mariano Rajoy s'ha reunit amb els pares de Marta del Castillo i de Mari Luz Cortés i posteriorment ha fet l'anunci de Romay Beccaría com a substitut de Bárcenas. Segons ha dit ell mateix, aquest és el primer pas per fer una reestructuració a l'àrea econòmica de l'organització, que afectaria tant la tresoreria com la gerència.

No obstant això, ha eludit aclarir si l'extresorer mantindrà el seu despatx a la seu estatal de la formació i si el partit continuarà assumint les despeses de la seva defensa en la causa oberta pel Tribunal Suprem.

Respecte a si Bárcenas mantindrà l'escó de senador, Rajoy ha deixat entreveure que sí. "Continuarà com a senador del Grup Popular, suposo, és clar. No ho sé. La veritat és que ho haurà de decidir el Grup Popular al Senat", ha afirmat.

També des de Sevilla, el president del PP andalús, Javier Arenas, ha qualificat d'"encertada" i "bona" per al seu partit polític la decisió del senador Luis Bárcenas de presentar la dimissió definitiva com a tresorer del PP i de sol·licitar la seva baixa temporal del Partit Popular.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut