Barcelona

Rajoy admet errors en els últims dos anys del govern del PP i insisteix que la seva formació és moderada

El PP es prepara per a la cursa electoral cap a La Moncloa i el seu candidat sembla decidit a adoptar un discurs més moderat que el dels últims temps. Ja es va veure ahir, en l'acte a Barcelona amb apoderats i interventors del partit, i avui ha tornat a quedar palès en una entrevista a "Els matins" de TV3. Mariano Rajoy ha reconegut que probablement els últims dos anys del mandat de José María Aznar el govern no va estar a l'altura de les expectatives. No obstant això, ha volgut reafirmar que el PP no és un partit extremista, sinó moderat i amb voluntat de govern.

Actualitzat

El president del PP, Mariano Rajoy, de visita a Barcelona, ha insistit al programa "Els matins" de TV3 que ell és un "home moderat" i que, tot i que a la seva formació hi ha formes i maneres diferents de pensar, n'és el president i la seva és la línia del partit. Preguntat sobre els vuit anys de govern de José María Aznar, el líder dels populars ha admès que "probablement l'última etapa del govern del PP a nivell de tot Espanya no va ser excessivament afortunada, o que va ser millor la primera legislatura". "Nosaltres ens equivoquem com gairebé tothom -ha continuat- però, en qualsevol cas, nosaltres som un partit de govern, un partit moderat."

I en aquest sentit, Rajoy ha criticat amb duresa l'aïllament a què, al seu parer, han estat sotmesos els populars a Catalunya. Especialment dur ha estat amb CiU, i ha dit que el va molestar i "el va cabrejar" que la federació nacionalista firmés davant de notari que no pactaria amb el Partit Popular després de les eleccions al Parlament de Catalunya. Rajoy ha dit que espera que un error així no es torni a repetir.

Rajoy ha insistit que José Luis Rodríguez Zapatero ha trencat molts consensos i ha obert ferides, i com a exemple ha citat la llei de la memòria històrica. I la seva formació és, al seu parer, la millor alternativa perquè "el que ara necessita Espanya són moltes dosis de sentit comú".

Sobre l'11-M, ha dit que la seva formació acceptarà el que decideixi la justícia. Rajoy ha acceptat que si ETA no apareix al sumari deu ser perquè no s'han trobat evidències, però ha demanat que es mantingui oberta la investigació, igual que s'ha fet en altres països on hi ha hagut atemptats semblants. "És bo mantenir una línia d'investigació sobre un dels més grans drames de la història moderna d'Espanya", ha sentenciat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut