Maresme / Segrià

Raimat i Alella celebren la tradicional festa de la verema amb el raïm com a gran protagonista

En plena època de verema les diverses denominacions d'origen celebren les seves festes, que, evidentment, tenen el raïm com a protagonista principal. Aquest diumenge n'hi ha hagut dues de sonades, a Raimat i a Alella.

Actualitzat
Durant aquest cap de setmana, la localitat d'Alella ha tingut dos clars protagonistes, el vi i el raïm, tot emmarcat en la 29a edició de la festa de la verema. La festa ha tingut diversos actes populars i tradicionals. Durant la jornada s'ha proclamat la pubilla d'aquest any en presència de les dames d'honor. Però el plat fort de la celebració ha estat la tradicional trepitjada del raïm, a càrrec dels hereus, que han aixafat els grans amb els peus, tal com es feia abans de la mecanització. El concurs de vinyataires ha estat la novetat d'aquest any. L'ajuntament ha premiat els que han fet la millor tasca de conreu de la vinya i aquells que han cultivat el raïm de més pes. La celebració, que aquest any ve acompanyada del 50è aniversari de la denominació d'origen Alella, ha acollit gairebé 15.000 persones de tot arreu. Paralel·lament, també s'ha celebrat la festa de la verema a la localitat de Raimat. Aquest diumenge era el moment de premsar la collita. Quatre parelles de la localitat i quatre del públic han competit en el concurs d'aixafar raïm. Durant cinc minuts, els participants han trepitjat el raïm. Una mica d'esforç i una bona tècnica han estat suficients per decidir els vencedors, que han guanyat el seu pes en caixes de vi.
Anar al contingut