Els tres llibres més venuts

Rafel Nadal, Jordi Cabré i Sílvia Soler, els autors més venuts d'aquest Sant Jordi

Albert Espinosa és l'autor més venut en castellà, mentre que en l'apartat de no-ficció triomfen els llibres relacionats amb el judici del procés

Quim BalaguerActualitzat

Ja se saben els llibres més venuts en aquesta diada de Sant Jordi. Rafel Nadal ha fet bons els pronòstics i ha situat la seva última novel·la com la més venuda. Albert Espinosa ha repetit els èxits d'altres diades de Sant Jordi, i s'ha situat com el llibre de ficció en castellà més venut.

Bona part del protagonisme i de les vendes d'aquesta diada se l'han endut els líders independentistes empresonats, que han situat les seves publicacions en posicions privilegiades del rànquing, tant en ficció com en no-ficció.

El Gremi de Llibreters de Catalunya ha fet un balanç positiu de la participació ciutadana, que s'ha animat a mig matí així que ha deixat de ploure a bona part del país.

Pel que fa al nivell de vendes, la diada de Sant Jordi d'aquest any ha estat similar a la de l'any passat. Les xifres definitives no es tindran fins divendres que ve, però la percepció dels llibreters és que les xifres seran semblants a les del 2018.

Aquesta és la classificació dels més venuts, segons les dades del Gremi de Llibreters de Catalunya:

 

Ficció en català


1-"El fill de l'italià". Rafel Nadal. Editorial Columna

Basada en fets reals, és la recerca que fa un fill del pare absent. Situada a Caldes de Malavella durant la Segona Guerra Mundial, l'obra parla del moment històric en què mil joves mariners italians van arribar a la població de la Selva després que els alemanys bombardegessin el seu cuirassat, en venjança per l'armistici entre Itàlia i els aliats.

Alguns d'aquests nois van establir relació amb la població, i també hi va haver històries d'amor truncades.

 

 

2-"Digues un desig". Jordi Cabré. Enciclopèdia catalana

Parteix de la història d'un escriptor reconegut que descobreix que algú ha escrit la seva biografia sense permís. Això l'obliga a mirar-se al mirall i a intentar trobar-se a ell mateix.

Cabré fa amb aquesta obra un joc metaliterari que difumina la frontera entre ficció i realitat. Amb "Digues un desig", l'autor va guanyar el Premi Sant Jordi, després de dos anys de quedar-hi finalista.

 

3-"El fibló". Sílvia Soler. Editorial Columna

Una història sobre la reconstrucció dels vincles fraternals que explora l'impacte de la pèrdua. La història la protagonitzen tres germans que hereten la casa d'Alella on van créixer i decideixen anar-hi a viure.

Amb aquest llibre, Sílvia Soler s'endinsa novament en les relacions humanes, molt especialment les familiars, que ja ha abordat en altres llibres d'èxit com "L'estiu que comença", amb el qual va guanyar el premi Ramon Llull.

 

No-ficció en català

 

 

1--"Contes des de la presó". Oriol Junqueras. Ara Llibres

Contes que Junqueras ha escrit als seus fills, Lluc i Joana, des de la presó, primer des de la d'Estremera, a Madrid, i després des de la de Lledoners.

Llegendes, curiositats científiques, experiments, històries i paraules de tendresa que els ha transmès a través de cartes. Trenta-set històries il·lustrades per una trentena d'artistes.

 

 

2--"Tres dies a la presó, un diàleg sense murs" Jordi Cuixart i Gemma Nierga. Rosa dels Vents

Un retrat íntim del president d'Òmnium Cultural, fruit de les converses en tres sessions entre Cuixart i la periodista a través del vidre del locutori de la presó de Lledoners.

El diàleg aborda la trajectòria personal de Jordi Cuixart, els seus orígens familiars i la seva experiència professional; la vida a les presons de Soto del Real i de Lledoners, amb la convivència amb els altres presos i moments com la vaga de fam d'alguns d'ells.

 

3-"Cuina mare". Joan Roca. Columna

Després de dedicar els seus dos llibres anteriors a les tècniques culinàries, el famós cuiner Joan Roca recupera la cuina tradicional de les mares, les receptes de sempre, amb l'objectiu que tothom pugui cuinar a casa.

 

Ficció en castellà

 

 

1--"Lo mejor de ir es volver". Albert Espinosa. Grijalbo.

Una història sobre els records, el perdó i l'amor que transcorre el 23 d'abril, el dia del llibre i les roses, entre Barcelona i les illes d'Ischia i Menorca.

És la vuitena novel·la de l'autor que va triomfar fa 11 anys amb el llibre autobiogràfic "El mon groc", que va inspirar la famosa sèrie "Polseres vermelles".

 

 

2- "Los asquerosos". Santiago Lorenzo. Blackie Books

Explica la història del Manuel, un Robinson Crusoe modern, que després de clavar una ganivetada a un policia fuig i s'amaga en un poble abandonat on troba una col·lecció de llibres que l'ajuden en la seva supervivència.

 

3- "Todo lo que sucedió con Miranda Huff". Javier Castillo. Editorial Suma

En aquest "thriller" psicològic sobre la desaparició de la dona del títol, Javier Castillo desplega el seu virtuosisme narratiu per aprofundir en els misteris de les coses quotidianes, on s'amaguen les pors més primàries.

 

No-ficció en castellà

 


1- "Y ahí lo dejo, crónica de un proceso". Gonzalo Boye. Editorial Roca.

L'advocat Gonzalo Boye, que ha dut el cas dels polítics catalans implicats en el procés que ara són fora d'Espanya, explica en detall com de forma improvisada, perquè no hi havia temps, els va aconsellar que abandonessin l'estat espanyol, i com va anar organitzant la seva defensa, basant-se en els seus coneixements de la jurisprudència internacional.

 

 

2- "El director". David Jiménez. Libros de KO

Jiménez, que va arribar a la direcció d'El Mundo després de cobrir conflictes arreu del món, relata com respira la vida en una redacció, com són els jocs de favor entre mitjans i poder, i el preu que paguen els que es neguen a participar-hi. Una crònica protagonitzada per presidents, reis, ministres, mafiosos, comissaris i periodistes.


3- "A mi no me callan". Pepe Rubianes. Editorial Alrevés

10 anys després de la seva mort, el públic català no ha oblidat l'inclassificable artista gallec. Un recull dels seus monòlegs més compromesos s'ha situat al tercer lloc dels més venuts.

 

Vendes per demarcacions


Per demarcacions, a Girona, un dels llibres que ha tingut més sortida és "Entre el cel i la terra" de Gerard Quintana, publicat per Columna. A Lleida, destaquen "Atles de l'oblit" de Teresa Ibars, i editat per Pagès Editors, i "Sóc més de l'oest" de Sr. Postu, de l'Editorial Fonoll.

A Tarragona, entre els llibres d'autors locals destaquen "El nen de Prades, el guerriller de la terra roja", Robert Vallverdú, d'Arola Editors, i "Tarragona Desapareguda" de Jordi Piqué, publicat per Edafos. Finalment, a les Terres de l'Ebre, entre els títols locals més venuts hi ha "Darrere els seus talons", de Francesca Aliern, de Cossetània Edicions, i "Assassins de l'Ebre", de diversos autors, editat per Llibres del Delicte.

 

 

ARXIVAT A:
Sant Jordi
Anar al contingut